spot_img
NaslovnicaSPORTOstali sportoviPRIJEDORSKA ZVONA ZVONE DA POZDRAVE ŠAMPIONE – PADOBRANCI S DUPLOM KRUNOM IZ...

PRIJEDORSKA ZVONA ZVONE DA POZDRAVE ŠAMPIONE – PADOBRANCI S DUPLOM KRUNOM IZ BUDVE (VIDEO)

Padobranska ekipa Aero-kluba „Prijedor“, u sastavu: Boban Ivetić, Draško Lajić, Goran Stojanović, Siniša Vujaković i Aleksandar Cvetković, jutros pred zoru triumfalno se vratila iz Budve/Crna Gora, s titulama ekipnog i pojedinačnog šampiona 30. Jadranskog padobranskog kupa. Prijedorčani su pobijedili s ukupno 46 centimetara, ispred reprezentacija Srbije (57 cm) i Hrvatske, koja je sakupila 89 centimetara. U pojedinačnoj konkurenciji, u suverenom maniru kakav se na ovim prostorima rijetko viđa, pobijedio je član ekipe Aero-kluba „Prijedor“ Aleksandar Cvetković, sa samo šest centimetara iz sedam skokova! Trijumf Prijedorčana upotpunio je Siniša Vujaković, koji je osvojio bronzanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji. Uz njih dvojicu, za finalni skok plasirani su se i Goran Stojanović (peto mjesto) i Borislav Ivetić, šampion prošlogodišnjeg Jadranskog kupa, koji je zauzeo šesto mjesto.

U pojedinačnoj konkurenciji četvorica u finalu, dvojica na podijumu: bronzani Vujaković (lijevo) i šampion Cvetković (u sredini)

Budva nam ove godine ostaje u veoma prijatnom sjećanju, kako zbog neuporedivo najboljih uslova koje nam je ikada ponudio neki organizator, tako i zbog nesvakidašnjeg optičkog ugođaja odvoja iznad mora, zbog sva tri dana povoljnih vremenskih uslova za našu disciplinu i naravno zbog sjajnog uspjeha. Plasman ekipe me nije iznenadio, ali moj lični učinak jeste, u ovoj fazi sezone, sa samo jednim trenažnim skokom – rekao nam je Aleksandar Cvetković.

Gdje bi im bio kraj da imaju mogućnost da treniraju – Ivetić, Lajić, Stojanović, Vujaković, Cvetković (slijeva)

Ponosan sam na ovu ekipu primjernih sportista, nepušača, antialkoholičara i entuzijasta vazduhoplovstva, na te ciljaše iste škole, slične tehnike i podjednakih individualnih kvaliteta, gdje uglavnom samo dnevni bioritam odlučuje o tome kada će ko biti bolji od ostalih – izjavio je za Info Prijedor Siniša Vujaković, rukovodilac Padobranske sekcije i vođa ekipe Aero-kluba „Prijedor“. – Da imamo mogućnost da redovno i pravovremeno teniramo i finansijsku podršku za učešće na takmičenjima svjetskog ranga, siguran sam da bismo postizali još bolje i konstantnije rezultate. S ovim rezultatom Cvetkovića, s tim fantastičnim prosjekom od 0,85 centimetara po skoku, može da se pobijedi i na Svjetskom prvenstvu i Aco je, unatoč svim nevoljama na privatnom i sportskom planu koje je doživio proteklih godina, još jednom pokazao da je za evropsko padobranstvo ono što je Christiano Ronaldo za fudbal – il fenomeno.

Ovogodišnji, 30. Jadranski padobranski kup, pod pokroviteljstvom grada Budve, u organizaciji Aero-kluba „Onogošt“ i pod dirigentskom palicom direktora manifestacije pukovnika Nenada Kuzmanovića – Kuzme, održano je na stadionu „Lugovi“, Fudbalskog kluba „Mogren“. Učestvovalo je osam ekipa, s 40 takmičara iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Bugarske i SAD.

Sponzor trijumfalnog nastupa ekipe Aero-kluba „Prijedor“ na 30. Jadranskom padobranskom kupu bio je Robini design d.o.o. prijedorsko preduzeće za projektovanje, dizajn i izradu namještaja po mjeri.

Posljednji skok za titulu u ekipnoj konkurenciji
Skok za bronzanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji
Skok za šampionsku titulu u pojedinačnoj konkurenciji
Snimljeno iznad Budve/Crna Gora, sa ekipnog i pojedinačnog prvenstva 30. Jadranskog padobranskog kupa. Autor: Petar Petrović.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments