spot_img
NaslovnicaSPORTOstali sportoviKOŠARKAŠ ALEKSANDAR IVETIĆ NA IGRAMA BRIKSA (FOTO)

KOŠARKAŠ ALEKSANDAR IVETIĆ NA IGRAMA BRIKSA (FOTO)

Danas su put Rusije, preko Beograda, otputovali sportisti Republike Srpske učesnici 5. sportskih igara BRIKS-a.
U ekspediciji Srpske, koja će nastupiti u Kazanju, Ruska Federacija, je 86 članova, 63. sportista.
Među njima je četvero sportista i tri sportska radnika iz Prijedora.

U stonoteniskom timu su takmičarke Miljana Velaula Marija Gnjatić i Jelena Mrđen te Slavko i Marko Antonić i Bojan Mršić iz STK Prijedor.

Republiku Srpsku će predstavljati Aleksandar Ivetić iz Prijedora i Marko Slijepčević iz Prnjavora

Na Sportskim igrama, među 27 sportova, biće i relativno nova disciplina, “fidžital” košarka.
“Fidžital” je spajanje fizičkog sporta i kompjuterske igre tog sporta.
Republiku Srpsku će predstavljati Aleksandar Ivetić iz Prijedora i Marko Slijepčević iz Prnjavora. Ponosni su što će nastupiti pod njenom zastavom, himnom i grbom.

– Velika mi je čast što imam priliku da predstavljam Republiku Srpsku i svoj grad Prijedor na igrama BRICS-a u Kazanju, u Rusiji. Ovo je izuzetan trenutak kako za mene, tako i za našu reprezentaciju, jer se prvi put takmičimo u relativno novoj disciplini (Phygital Basketball). Želim se zahvaliti našim institucijama i savezima, kao i organizatorima koji su omogućili da budemo dio ove prestižne manifestacije. Vjerujem da ćemo dostojno predstaviti našu zemlju i pokazati sportski duh koji nas povezuje sa drugim nacijama. Hvala svima na podršci i nadam se uspješnom nastupu – izjavio je za naš portal pred polazak Ivetić.

PONOS
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poželio je sinoć, na predstavljanju u Banjaluci, uspjeh sportistima koji će pod zastavom i himnom Republike Srpske prvi put predstavljati svoju zemlju na sportskim igrama BRIKS-a u Rusiji.

– Hvala što ste dio ovog istorijskog trenutka. Ono što vam niko nikada neće oduzeti jeste to da ste prva reprezentacija Republike Srpske koja je otišla na ovo takmičenje. Nemojte se sklanjati ni pred kim, budite ponosni. Ostaćemo vam trajno zahvalni zato što ste ostali upisani kao naši prvi, ponosni smo nas vas. Ponosan sam, srce mi je kao Rusija – poručio je Dodik a zatim uručio zastavu Republike Srpske

Sportske igre BRIKS-a u Ruskoj Federaciji, Kazanj, traju od sutra do 23. juna, a učešće je potvrdilo 97 zemalja, 4.000 sportista.
Zanimljivo da su ruskim osvajačima medalja obećane nagrade od 1.000, 1.800 i 3.500 evra.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments