spot_img
NaslovnicaSPORTOstali sportoviPRIJEDORSKI PADOBRANCI VICEŠAMPIONI DRUGOG KOLA ISTOČNO-EVROPSKE CILJAŠKE LIGE

PRIJEDORSKI PADOBRANCI VICEŠAMPIONI DRUGOG KOLA ISTOČNO-EVROPSKE CILJAŠKE LIGE

Padobranska ekipa Aero-kluba „Prijedor“ večeras se vratila iz bugarske pokrajine Montana, gdje je od petka do subote održano Drugo kolo Istočno-evropske ciljaške lige – East European Accuracy League/EEAL, padobranskog takmičenja u skokovima na cilj. Ekipa je za ovu priliku nastupila u sastavu: Borislav Ivetić, Goran Stojanović, Aleksandar Cvetković i Boban Prodanović, pojačanje iz bratskog Vazduhoplovnog kluba Skydive iz Banje Luke, koji je zamijenio odsutnog vođu ekipe Sinišu Vujakovića. Prijedorčani su osvojili vicešampionsku titulu, s ukupno 55 centimetara, iza domaće ekipe Avalon (44 cm), a ispred vojne ekipe Krakow Wawel (64 cm), pobjednika prvog ovogodišnjeg kola EEAL,
održanog u Moldaviji. Najbolje plasirani takmičar ekipe Aero-kluba „Prijedor“ bio je Goran Stojanović, koji je zauzeo šesto mjesto. Na bugarskom sportskom Aerodromu Erden okupilo se 52 takmičara, svrstanih u 13 ekipa iz deset evropskih zemalja: Srbije, BiH, Crne Gore, Bugarske, Poljske, Rumunije, Mađarske, Moldavije, Njemačke i Italije. Od planiranih osam turnusa, zbog loših vremenskih uvjeta održana su samo četiri, jer je organizator na opšte iznenađenje i bez, po pravilima EEAL obligatornog sastanka vođa ekipa, samovoljno prekinuo takmičenje i proglasio rezultate, iako je meteo-prognoza za
danas bila povoljna.

Ni noćni skok nije ih spriječio da se popnu na pobjedničko postolje: Ivetić, Stojanović, Cvetković, Prodanović (slijeva)

– Konkurencija je bila veoma jaka, a vremenski uslovi veoma komplikovani. Zbog prejakog vjetra u petak nismo napravili nijedan skok, juče ujutro samo jedan turnus, a onda od popodne do kasno u noć još tri. Žao mi je što je takmičenje prekinuto bez vidljivog razloga i neću da vjerujem da je to urađeno zato što je domaća ekipa tada bila vodeća. Mi smo taman uhvatili ritam i uz malo sreće možda smo mogli i do pobjede. Zaostajali smo samo dostižnih devet centimetara – rekao nam je vidno razočarani Boban Ivetić, koji je ovom prilikom preuzeo i funkciju vođe ekipe.
Sponzor i ovog nastupa padobranaca Aero-kluba „Prijedor“ bio je Robini design d.o.o. prijedorsko preduzeće za projektovanje, dizajn i izradu namještaja po mjeri.

Još daleko od standardne forme: Vujaković (desno) na današnjem proglašenju pobjednika

I dok je u Istočnoj Evropi Prijedor Team izborio vicešampionsku titulu, u Srednjoj Evropi njihov lider nastupio je na 57. Otvorenom državnom prvenstvu Austrije. Prijedorski internacionalac koji skače s austrijskom licencom, takmičio je za ekipu ASKÖ FSV Linz. Ekipa iz Gornje Austrije nastupila je u sastavu: Hansjörg Terzer, Siniša Vujaković, Heinz Empl i Torald Egger i zauzela četvrto mjesto, sa samo devet centimetara zaostatka iza trećeplasirane ekipe. Vujaković je u ASKÖ konkurenciji osvojio bronzanu medalju, u master konkurenciji bio je sedmi, a u generalnoj konkurenciji takmičara iz Austrije, Italije i Njemačke zauzeo je deseto mjesto.

– Skakao sam dobro po dobrom, loše po lošem vremenu, što je karakteristično za početak sezone sa samo 11 trenažnih skokova, pa sam na ovom takmičenju bio samo statista i koristio ga kao trening u takmičarskim uslovima za predstojeći Svjetski kup i domaći Prijedor Open. Kao ekipa napravili smo previše tehničkih grešaka i propustili jedinstvenu priliku da zadržimo treću poziciju koju smo imali poslije prvog dana takmičenja – komentarisao je za Info Prijedor svoj nastup Vujaković.
Već narednog vikenda, prijedorski padobranci gostuju na kultnom sportskom Aerodromu Lasce kod Bleda/Slovenija, gdje će nastupiti na drugom kolu Svjetskog padobranskog kupa/SWCS.

D.Stojnić/infoprijedor.ba

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments