spot_img
NaslovnicaVijestiDruštvoPROJEKAT REKONSTRUKCIJE PRIJEDORSKE BOLNICE U JULU PRED MINISTARSTVOM ZDRAVLJA

PROJEKAT REKONSTRUKCIJE PRIJEDORSKE BOLNICE U JULU PRED MINISTARSTVOM ZDRAVLJA

Projekat rekonstrukcije prijedorske Bolnice “Dr Mladen Stojanović” idućeg mjeseca trebalo bi da se nađe pred Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske kako bi ono dalo stručno mišljenje, izjavio je vršilac dužnosti direktora ove ustanove Miroslav Bijelić.
On je naveo da je nosilac izrade projekta Zavod za izgradnju grada Prijedor uz angažman eksternih stručnjaka za medicinski aspekt.

“Projekat je u završnoj fazi. Ako stručno mišljenje Ministarstva bude pozitivno, nakon toga bi projekat bio upućen Vladi. Vlada uz saglasnost resornog ministarstva usvaja projekat i pristupa se raspisivanju tendera za rekonstrukciju”, rekao je Bijelić Srni.

On je podsjetio da je krov zgrade najkritičnija tačka.

“Očekujem da će se krov početi raditi već u ovoj godini na način da radovi budu usklađeni sa glavnim projektom”, naveo je Bijelić.

On je rekao da je rekonstrukcija zahtjevan posao, mnogo zahtjevniji za funkcionisanje ustanove nego da se gradi novi objekat.

Bijelić je podsjetio da je gradnja prijedorske bolnice počela krajem sedamdestih godina prošlog vijeka.

“Zub vremena donio je probleme, a, pored dotrajalosti, postoje i nedostaci u infrastrukturi. Sve zahtijeva znatna finansijska sredstva, ali je o iznosima rano govoriti”, rekao je Bijelić.

Vlada Republike Srpske imenovala je 11. aprila Bijelića za vršioca dužnosti direktora prijedorske bolnice, a dužnost je preuzeo 26. aprila.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments