Pobjednik 17. ITF World Tennis Toura Prijedor Poena i 50. Memorijala “Dr Mladen Stojanović” je Sander Jong iz Holandije.

On je kao drugi nosilac turnira i 517. igrač na ATP listi sa 2:1 (po setovima 6:1, 5:7, 6:3), savladao Poljaka Pawela Juszczaka 603. tenisera na ATP listi.
U prvom kolu, nakon povrede, eliminisan je Belgijanci Tibo Colson, 458. igrač na ATP listi. U polufinalu je eliminisan prošlogodišnji pobjednik Andrej Nedić, peti nosilac turnira i Sebastijan Sorger iz Austrije.

HOLANDSKI DUBL

Pobjednici u dublu, održanom juče, je holandski par Sander Jong – R. Miler koji su rezultatom 2:0 po setovima 6:3, 6:2 savladali bisanskohercegovački par Mirza Bašić – Vladan Tadić.

Kvalifikacionim mečevima 13. maja počeo je 17. ITF -World Tennis Tour “Prijedor open 2024” i jubilarni 50. Memorijal „Dr Mladen Stojanović“. Glavni turnir počeo je srijedu,15. maja.
Učestvovalu su teniseri iz Brazila, Kine, Japana, Argentine, Amerike, Kanade, Italije, Mađarske, Njemačke, Austrije, Ukrajine, Španije, Velike Britanije, Poljske, Švicarske te država ex Jugoslavije.
Teniseri su se borili za nagradni fond od 15.000 dolara. Pobjednici su uz novčane nagrade osvajili 15 bodova na zvaničnoj ATP listi. Finalisti su uz dolare osvojili po 8 bodova. Organizator ovogodišnjeg turnira bio je Teniski klub „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor, a pokrovitelji grad Prijedor i Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske uz podršku više sponzora. Generalni pokrovitelj turnira bio je Arcelor Mital Prijedor.
Vrijedi pomenuti i sponzore: IRB Republike Srpske, MIP Prijedor, RŽR Ljubija, Prijedorčanku i druge.
U vrijeme održavanja turnira u našem gradu ovih dana slavlja boravilo je između 150 do 200 gostiju.
Supervizor turnira bio je Vladimir Erg svjetsko ime u tenisu i dugogodišnji učesnik turnira.
Sve je besprekorno funkcionisalo. Prvi put nije bilo kiše.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime