spot_img
NaslovnicaVijestiDruštvoSARA BOŽIĆ I KRISTIJAN ŠLJIVIĆ POBJEDNICI PRVE TRKE „URBAN RUSH OCR PRIJEDOR"...

SARA BOŽIĆ I KRISTIJAN ŠLJIVIĆ POBJEDNICI PRVE TRKE „URBAN RUSH OCR PRIJEDOR” (FOTO)

U Prijedoru je održana Prva trka s preprekama pod nazivom “Urban Rush OCR Prijedor“. Učestvovalo je više od 200 takmičara iz Republike Srpske, Federacije BiH, Slovenije, Hrvatske i BiH.

Penjanje, puzanje, hvat vratilo, preskakanje, nošenje tereta, gađanje, plivanje i vodene prepreke, su neke od radnih tačaka koje su savladali takmičari.
Uz profesionalne sportiste i amatere među učesnicima su bili rekreativci.

Kod dama trijumfovala je Sara Božić iz Prijedora. Ona je novčani dio nagrade darivala za lečenje našego mladog sugrađana. Druga je bila Sara Petak a treća Mirjana Popović.

Kod momaka pobjednik je Kristijan Šljivić, drugi a treći Dejan Mijić.

U trkama je učestvovaLo 26 takmičara Uprave za policijsko obrazovanje Republike Srpske: 4 učenika srednje škole Uprave policije,2 komandira i 20 kadeta policijske akademije.
Treće mjesto osvojio je Dejan Mijić.

Pred finalnu trku favorit za bronzu bio je član ekspedicije “plavaca” Vanja Rečević. Zbog jedne greške ostao je bez medalje. Uspješni organizatori prve prijedorske trke s preprekama bili su Turistička organizacija Prijedor i Penjački klub „Adrenalin“. Trke su održana u sklopu “Prijedorskog ljeta”.
Vršilac dužnosti direktora Turističkog organizacije Prijedora Dijana Aramanda
je istakla:

Dijana Aramanda, vd direktora Turističkog organizacije Prijedora

Nama je drago što su danas sa nama učesnici iz svih krajeva BiH i zemalja okruženja.
Ove trke sa prepoznate u svijetu i jako su atraktivne za sve ljubitelje sporta i adrenalina.
Ovu manifestaciju organizujemo u sklop “Prijedorskog ljeta”. Manifestacije koja osim duha, sporta, avanture i adrenalina može da pokaže da Prijedor može da bude i grad i potencijal za aktivni turizam
– rekla je Aramanda.

Penjački klub “Adrenalin“ Prijedor uspješno je organizovao ovaj sportski događaj.

Nenad Adamović, član Penjačkog kluba organizatora

Staza jebila dugačka oko tri kilometra imala je oko 28 prepreka. Takmičari su se pokazali uspješno u savlađivanju prepreka – naglasio je član kluba organizatora Nenad Adamović.

Grad Prijedor i prijatelji sporta, brojni sponzori svesrdno su podržali trke. Generalni sponzor bila je Investiciono-razvojna banka Republike Srpske. Vršilac dužnosti direktora IRB Dražen Vrhovac se pohvalno izrazio o ovoj manifestakciji.

Dražen Vrhovac, vd direktora IRB

Na još jedan način smo pokazali kakav je Prijedor grad domaćin. Meni je zadovoljstvo što se Urban Rush odigrava u Prijedoru. Iskreno se nadam daće ovaj događaj prerasti u tradiciju. IRB je zlatni sponzor – konstatovao je Vrhovac.

Aleksandar Milješić, načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije je izjavio da je grad Prijedor grad sporta i želi promovisati sport i sportiste.

Aleksandar Milješić, načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije

Ovo je jedna manifestacija koja je ušla u program “Prijedorskog ljeta 2024”. Mogli ste primetiti mnogo sportskih sadržaja. To nam je cilj da na najbolji način predstavimo sve sportove koji egzistiraju u gradu. Danas smo imali priliku da vidimo interdisciplinarni urban raš – istakao je Milješić.

U ambijentu Starog grada, uz obalu Sane našao se veliki broj posjetilaca. Uživali su u atraktivnim nastupima takmičara koji su pokazali fizičku izdržljivost. Veliki doprinos uspješnoj manifestaciji dali su brojni volonterski i organizatori.
Na današnjoj, finalnoj trci, samo je jedna djevojka odustala pred pretposlednjom preprekom.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments