spot_img
NaslovnicaVijestiDruštvoTEŠKA SITUACIJA U PRIJEDORSKOM "AUTOTRANSPORTU"

TEŠKA SITUACIJA U PRIJEDORSKOM “AUTOTRANSPORTU”

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor održao je danas sastanak sa direktorom preduzeća „Autotransport Prijedor“ a.d. Prijedor Darkom Aleksićem koji ga je upoznao sa aktuelnom situacijom u preduzeću.
Aleksić je tokom saastanka informisao gradonačelnika da je u ovom preduzeću deset godina unazad slična odnosno teška situacija te da su toj stalnoj borbi za opstanak
doprinijela podignuta četiri nepovoljna višemilionska kredita 2013. i 2014. godine. Potom su na iste, 2018. i 2019. godine rađeni reprogrami i dodatna zaduženja što je preduzeće dovelo u nezavidan položaj.
Teškoj situaciji dalje doprinosi i smanjenje broja putnika, kao i poskupljenje rezervnih dijelova i goriva. Kako bi trenutna situacija bila koliko-toliko ublažena, gradonačelnik je
interventno odobrio uplatu u iznosu od 100.000.KM iz budžeta Grada što će preduzeću „Autotransport “ omogućiti nabavku goriva i isplatu dijela plate.
Grad Prijedor je u posljednje dvije godine za „Autotransport“ imao rekordna izdvajanja iz budžeta i to 2023. godine pola miliona KM dok je od početka 2024.godine uplaćeno 200.000 KM.
U narednom periodu gradonačelnik će održati sastanak sa rukovodstvom ovog preduzeća, radnicima i sindikatom kako bi se pronašlo najbolje rješenje za izlazak iz ove, višedecenijski, teške situacije.
Trenutno je u preduzeću zaposleno 58 radnika.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments