Fudbaleri “Sutjeske” danas su u Foči rezultatom 2:0 pobjedili “Rudar-Prijedor”. U susretu 32. kola Fočaci su morali pobijediti i sačuvati prvoligaški status. Fudbala je u ovom meču bilo 20-ak minuta. Vođstvo od 2:0 nije bilo garancija da će bodovi ostati u Foči.
Gosti su kažnjeni u 55. minutu kad je, “zbog naguravanja “crveni karton” zaradio Mujo Smajić.
DVA GOLA I PENAL
U drugom minutu “Sutjeska” je, nakon greške odbrane Rudar-Prijedora, došla u vođstvo od 1:0. Dejan Mojović je sa desetak metara pogodio mrežu nemoćnog Alekse Trninića. Pet minuta kasnije za domaći tim dosuđen je jedanaesterac. Šut Miroslava Đorđevića sa bijele tačke zaustavio je Aleksa Trninić.
U 21. minutu na semaforu je bilo 2:0. Joco Dačević je izveo slobodan udarac i pronašao Darija Blagojevića koji postiže gol za 2:0.
U nastavku susreta viđeno je sve osim fudbala. Crvene i žute kartone dobijali su “Rudari” na terenu i klupi. Sudija je u tom poslu bio previše oštar prema gostima. Nimalo nežni domaćini su zaradili dva kartona.
Za “Rudar-Prijedor” meč su počeli: Aleksa Trninić, Nemanja Pekija, Marin Samardžić, Edin Kesić, Aleksandar Milaković, Nemanja Marić, Nemanja Raković, Milorad Bilbija, Nikola Njamculović, Mujo Smajić, Joel Da Silva Paulo. Od 46. minuta Da Slivu Paula zamjenio je Vukašin Daničić.
Joseph Amoah i Srinwle Ange Patrick Gbegbe su od 60. minuta ušli umjesto Marina Samardžića i Nikole Namculovića.
Od 86. minuta u igru je ušao Veljko Rauš.
Na klupi su bili: Milan Trišić, Dragan Živanović i Filip Mikić.
KARTONIJADA
Gorčinu poraza u Foči pamtiće igrači “Rudar-Prijedora” koji je sudija Bojan Mitrović počastio kartonima.
To su: Nemanja Pekija, Edin Kesić, Nikola Namculović te Filip Mikić (prigovori). Uz Muju Smajića crveni karton je zaradio i pomoćni trener Goran Kecman (“ulaz u teren uz psovanje”).
Zbog prigovora i “sportskog ponašanja” požutio je i trener Vule Trivunović.
Sa 55 bodova “Rudar-Prijedor” je treći tim lige.
U pretposlednjem kolu domaćin je “Železničar Sport timu”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime