spot_img
NaslovnicaVijestiDruštvoZbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa sankcionisano 115 učesnika u saobraćaju

Zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa sankcionisano 115 učesnika u saobraćaju

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor u periodu od 04. do 07. jula realizovali su regionalnu akciju pojačane kontrole učesniika u saobraćaju sa akcentom na korištenje bezbjednosnog pojasa, sjedalica za djecu i upotrebu mobilnog telefona za vrijeme vožnje.
Tokom akcije ukupno je kontrolisano 746 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisano je 298 učesnika. Po akcentu akcije sankcionisano je 230 učesnika.
Zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa sankcionisano je 115 učesnika u saobraćaju od kojih je 109 vozača i 6 suvozača. Zbog nekorištenja sjedalice i posebno prilagođenog podmetača za djecu sankcionisana su 34 vozača, dok je zbog nepropisnog korištenja mobilnog telefona za vrijeme vožnje sankcionisano 12 vozača.
Tokom trajanja akcije sankcionisano je i 58 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, od kojih je osam zadržano lišenjem slobode, a slobode su lišena i tri vozača zbog utvrđenog prisustva opojnih droga u organizmu.
Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da u cilju zaštite svoje bezbjednosti i bezbjednosti drugih učesnika poštuju saobraćajna pravila i propise.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments