U Dnevnom centru „Nevena“, Udruženja koje okuplja roditelje djece s teškoćama u razvoju, radna atmosfera. Korisnici uveliko pripremaju zimnicu.
Vesna Berić, predsjednica „Nevena“
– Danas smo kiselili kupus, pravili šarenu salatu, a prije tog cijedili sokove. Sve naravno ide u našu kuhinju – kaže Vesna Berić, predsjednica „Nevena“.
Obećava da će nakon tog biti i pekmeza i džemova, jer tako rade svake godine. Problema nema ni sa nabavkom namirnica za zimnicu.

– Uglavnom ih nabavljamo u „Tropicu“ i jednoj trgovini pored naših prostorija, jer tu imamo otvoren račun. Prilikom pravljenja zimnice poštujemo epidemiološke mjere, tako da je za sad na ovom poslu angažovano 12 korisnika našeg Dnevnog centra. Sjeckamo, reckamo namirnice, ribamo kupus, solimo, peremo suđe, uglavnom zabavno je. I to radimo posljednjih šest godina. U zabavi i radnoj atmosferi napravimo četiri bureta kupusa i jedno miješane salate. Tako i sad planiramo, jer nam je to jeftinije, domaće je, a i korisnici vole to da rade. Jednostavno uživaju – kaže Berić.