Pripreme za organizaciju jedne manifestacije pri kraju, za drugu počinju – sa konstitutivne sjednice Organizacionog odbora

U velikoj sali Gradske uprave juče je održana konstitutivna sjednica Organizacionog odbora dviju tradicionalnih sportskih manifestacija Aero-kluba „Prijedor“ pod pokroviteljstvom Grada – padobranskog takmičenja East European Accuracy League/28th Prijedor Open i jedriličarskog takmičenja u preciznom slijetanju na cilj – 19. Blanik kup.

Odlukom Upravnog odbora Aero-kluba, za predsjednika Organizacionog odbora imenovan je diplomirani žurnalista Siniša Vujaković, a članovi iz Aero-kluba su ing. Zoran Sredić, direktor 28. Prijedor Opena i diplomirani audio-vizuelni umjetnik Danijel Špadić, direktor 19. Blanik kupa. Iz Gradske uprave u Organizacioni odbor imenovani su prof. Aleksandar Milješić, načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije; diplomirani ekonomista Dragan Vučenović, šef Odsjeka za sport i nevladine organizacije i diplomirani pravnik Jovan Ditkun, samostalni stručni saradnik za saradnju sa nevladinim organizacijama.

Scena sa ceremonije proglašenja prošlogodišnjih pobjednika Prijedor Opena u ekipnoj konkurenciji – domaćini lijevo

Otvoreno padobransko prvenstvo Prijedora/28th Prijedor Open, takmičenje koje je 1996. godine startovalo pod imenom Petrovdanski padobranski kup i koje se od 2022. godine odvija u okviru Istočno-evropske ciljaške lige/East European Accuracy League, biće držan na Aerodromu „Urije“, od 29-30. juna. Očekuje se učešće 65-70 takmičara iz Kanade i desetak evropskih zemalja. Domaća ekipa brani vicešampionsku titulu s prošlogodišnjeg Prijedor Opena.

Sudije prate precizno slijetanje na cilj – motiv sa 18. Blanik kupa

Međunarodno takmičenje vazduhoplovnih jedriličara u preciznom slijetanju na cilj, 19. Blanik kup, ove godine biće održano 24. avgusta. Očekuje se učešće 30-ak takmičara iz Slovenije, Makedonije, Srbije i BiH. Aero-klub „Prijedor“ u okviru ovog takmičenja organizuje i prvenstvo Republike Srpske i BiH. Domaći takmičar Mladen Banović brani titulu šampiona Srpske i vicešampiona BiH u pojedinačnoj, a ekipa “Glide” u sastavu Milan Marković i Dejan Ćutković šampionsku titulu u ekipnoj konkurenciji Republike Srpske i BiH.

D.Stojnić/infoprijedor.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime