spot_img
NaslovnicaSPORTOstali sportoviPRIJEDORSKI PADOBRANCI I POSLIJE PETOG TURNUSA ZADRŽALI VOĐSTVO NA 30. JADRANSKOM KUPU...

PRIJEDORSKI PADOBRANCI I POSLIJE PETOG TURNUSA ZADRŽALI VOĐSTVO NA 30. JADRANSKOM KUPU (VIDEO)

Međunarodno takmičenje u padobranskim skokovima na cilj, 30. Jadranski kup, prekinuto je danas kasno popodne u Budvi/Crna Gora početkom šestog od predviđenih osam turnusa. Helikopter Vojske Crne Gore, iz koga su izvođeni skokovi, prekomandovan je na Durmitor, zbog akcije potrage i zbrinjavanja unesrećene planinarke.
Na takmičenju, koje se održava na igralištu Fudbalskog kluba „Mogren“, učestvuje 40 takmičara iz BiH, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Bugarske i SAD, svrstanih u osam ekipa. Prvi put u kompletnom sastavu, poslije nastupa na finalu Svjetskog kupa, polovinom novembra prošle godine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, nastupa i ekipa Aero-kluba „Prijedor“.
Balkanski rekorderi u Budvi skaču u standardnom sastavu: Boban Ivetić, Draško Lajić, Goran Stojanović, Siniša Vujaković i Aleksandar Cvetković. Ivetić brani titulu šampiona 29. Jadranskog kupa.
Ekipa Aero-kluba „Prijedor“ veoma dobro je započela i na kraju prvog dana, poslije tri od predviđenih osam skokova, preuzela vođstvo u ekipnoj konkurenciji, sa četiri centimetra manje od najvećih rivala, reprezentacije Srbije, i 19 centimetara manje od reprezentacije Hrvatske. U pojedinačnom plasmanu, na kraju prvog dana vođstvo je iznenađujuće preuzeo član ekipe Aero-kluba „Prijedor“ Aleksandar Cvetković, koji je sa samo jednim trenažnim skokom (!?) i na svom prvom takmičenju ove sezone, sakupio samo tri centimetra, ispred reprezentativca Srbije Milana Svetozarevića sa pet centimetara, koliko je imao i trećeplasirani Siniša Vujaković, vođa ekipe Aero-kluba „Prijedor“.

Ritual pred ulazak u helikopter: Ko smo mi? Prijedor Team!

I danas, drugog dana takmičenja, Prijedorčani su nastavili s dobrom predstavom i zadržali vođstvo u obje konkurencije. Poslije završenog petog turnusa, Prijedor Team (38 cm) povećao je rastojanje ispred konkurencije – reprezentacija Srbije (49 cm) i Hrvatske (63 cm). I Aleksandar Cvetković nastavio je s fenomenalnim rezultatima i vodi s četiri centimetra ispred reprezentativca Srbije Milana Svetozarevića, koji je sakupio sedam centimetara i klupskog druga Siniše Vujakovića, koji je zadržao treće mjesto s ukupno deset centimetara.
Takmičenje se nastavlje sutra, izvođenjem preostalih tri turnusa za plasman u ekipnoj konkurenciji, a playof – polufinalni skok za 25% najbolje plasiranih pojedinaca i finalni za najboljih 50% polufinalista je upitan, zbog vremena izgubljenog danas.
Sponzor nastupa ekipe Aero-kluba „Prijedor“ na 30. Jadranskom padobranskom kupu bio je Robini design d.o.o. prijedorsko preduzeće za projektovanje, dizajn i izrada namještaja po mjeri.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments