spot_img
NaslovnicaSPORTOstali sportoviTAKMIČARI DŽUDO KLUBA PRIJEDOR OSVOJILI 14 MEDALJA

TAKMIČARI DŽUDO KLUBA PRIJEDOR OSVOJILI 14 MEDALJA

Međunarodni džudo turnir “Banja Luka open” održan je danas u Banja Luci. Na ovom turniru nastupilo je oko 450 takmičara iz Srbije, Hrvatske i Bosne i hercegovine. Na ovom prestižnom turniru džudo klub Prijedor je učestvovao sa 20 takmičara koji su osvojili 14 medalja od toga jednu zlatnu, pet srebrnih i osam bronzanih. Radenko Marinović je zadovoljan rezultatima svojih takmičara iako kaže da su rezultati mogli biti i bolji.

– Radili smo ukupno šest finalnih borbi a samo jednu smo uspjeli rješiti u svoju korist. Ovo je svakako dobar rezultat naših mladih takmičara koji s ovim rezultatom završavaju svoju polugodianju sezonu. Redovni treninzi su do 23 juna i tada sledi ljetna pauza – rekao je trener džudo kluba Prijedor Radenko Marinović te se dotakao i svog nastupa na Evropskom prvenstvu koje se održalo u četvrtak u Sarajevu.

– Prvu borbu izgubio sam od Mađara, a u drugoj sam oštećen sudiskom odlukom tj. preglasavanjem. svakako ostaje žal za tim ali i bez obzira na poraz imam najveći rezultat u džudo sportu koji sam postigao prošle godine sa prvenstava Evrope kad sam osvojio treće mjesto u Evropi. To je svakako najveći rezultat u džudo sportu od kad postoji džudo u gradu Prijedoru. Spremaću se za Prvenstvo BiH gdje sam šest puta bio prvak a u septembru imam i Balkansko prvenstvo u kojem ću po treći put pokušati odbraniti titulu šampiona Balkana -rekao je za naš portal Radenko Marinović.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments