spot_img
NaslovnicaSPORTFudbalFK Rudar-Prijedor i FK Partizan potpisali sporazum o saradnji (VIDEO)

FK Rudar-Prijedor i FK Partizan potpisali sporazum o saradnji (VIDEO)


Fudbalski klub “Rudar-Prijedor” danas je sa FK Patrizan potpisao sporazum o saradnji u okviru Svesrpskog sabora Srbije i Republike Srpske. Ugovor su potpisali, Zoran Šormaz, član Upravnog odbora “Rudar-Prijedora” i Miloš Vazura, generalni direktor Partizana.

Predstavnici FK Rudar-Prijedor, među kojima su potpredsjednik Upravnog odbora Zoran Šormaz, direktor kluba Milan Despotović, sekretar Petar Krajišnik i član uprave Nemanja Vujković, učestvovali su u “Prvom Svesrpskom saboru” pod nazivom “Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska”, zajedno s visokim zvaničnicima Republike Srbije, Republike Srpske i predstavnicima srpske zajednice.
– Ovo je istorijski dan za nas, za klub za grad, za Republiku Srpsku. Za mene je ovo mnogo više od samog protokola koji smo započeli prošle godine, a danas ga podigli na viši nivo i to na Dan Svesrpskog jednistva. Kroz sporazum ćemo imati razmjenu fudbalera, edukaciju trenera, veliki prijatelj kao što je “Partizan” biće nam od pomoći i na drugim temama, a želja nam je da “Partizan” bude gost kada budemo slavili 100 godina postojanja Kluba – rekao je Tanjugu Šormaz.

Sportski direktor “Partizana” Ivica Kralj istakao je da je ponosan što je saradnja dva kluba podignuta na viši nivo u danu Svesrpskog sabora.

– Mi već lijepo sarađujemo, ali ne smeta da se unapredi. Srećan sam zbog toga i vjerujem da će saradnja nardnih godina biti još intenzivnija – rekao je Kralj.

Dragan Trailović, član Upravnog odbora Partizana, naglasio je važnost ove saradnje na svim nivoima, ističući dosadašnje uspjehe u integraciji mladih igrača iz Republike Srpske u rad omladinske škole Partizana. – Mi smo od 2019. godine pokrenuli jednu fantastičnu akciju kada smo bili kažnjeni od strane UEFA i do danas smo preko 100.000 djece doveli što iz Republike Srpske, što iz Sjeverne Makedonije. Na osnovu toga je došlo do jedne sjajne ideje da se potpiše ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji između FK Rudar iz Prijedora i FK Partizan. Tada smo odigrali jednu fudbalsku utakmicu koja je ostavila dubok trag kako za sam grad Prijedor, kada je bilo prisutno oko 10.000 vatrenih navijača, ali i na našu ekipu koja je na najbolji način reprezentovala FK Partizan. Zato smo željeli na današnji dan, a znamo da Republici Srpskoj nije lako u današnje vrijeme kada nas razne nedaće “pritiskaju” – rekao je on.

Svečanosti na stadionu u Humskoj prisustvovali su i nekadašnji prvotimci crno-belih Rade Zalad i Aleksandar Trifunović.

Pored “Rudar-Prijedora” i “Partizana” ugovore o saradnji potpisali su i “Crvena zvezda” i “Slavija”. Fudbalski savez Srbije donirao je savezu Republike Srpske pola miliona evra za sanaciju terena, piše Arena Sport.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments