spot_img
NaslovnicaUncategorizedZA NEDJELJNU „TRKU IZ BLOKA“ PRIJAVLJEN REKORDAN BROJ UČESNIKA

ZA NEDJELJNU „TRKU IZ BLOKA“ PRIJAVLJEN REKORDAN BROJ UČESNIKA

U Prijedoru će u nedjelju, 23.juna, biti održana humanitarna akcija „Trka iz bloka“. Start je i ovaj put u Prijedoru, a cilj trke manastir Klisina. Riječ je o sportsko-humanitarnom projektu  humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“, čija je misija da pomaže socijalno- ugrožene porodice. Sav prihod od trke namijenjen je za izgradnju kuće porodice Đurašinović iz Novog Grada.

„Trka je duga 15 kilometara. Ovo je rekordna godina po broju prijava, jer imamo preko 250 učesnika. Očekujemo još jedan sportski spektakl u Prijedoru. Nadamo se da će nas i vrijeme poslužiti, a što se nas tiče sve je spremno. Najviše učesnika dolazi iz Prijedora, Banja Luke, Doboja i Prnjavora. Prijavljeno je i dosta atletskih klubova  iz Srpske. Za nas je ovo veoma važan projekat, jer sada prikupljamo sredstva za porodicu Đurašinović iz Novog Grada. Za izgradnju kuće potrebno je oko 90.000 KM. Pored ove trke, planiramo da organizujemo još nekoliko humanitarnih  akcija u našem gradu, pa se iskreno nadamo da ćemo prikupiti potrebna sredstva. Trenutno smo na početku i, ako sve bude teklo po planu, na jesen krećemo sa radovima“, izjavio je Mladen Malić, koordinator projekta „Pomoć porodicama“.

Organizatori su naveli  da je okupljanje učesnika previđeno na Trgu majora Zorana Karlice u 08.00, a start je od 09.00 časova.

Tanja Mandić/Kozarski

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments