ALARMANTNO: U julu čak 3.000 saobraćajnih prekršaja

0
448

Brzina i vožnja pod dejstvom alkohola odnose živote i najčešći su uzrok saobraćajnih nesreća. Otud i apel iz PU Prijedor, s redovne konferencije za štampu, da se učesnici u saobraćaju pridržavaju saobraćajnih pravila i propisa, kako bi zaštitili sebe ali i druge.
Sretoja Vujanović, načelnik PU Prijedor, kaže da su tokom jula pojačali represivne aktivnosti u saobraćaju. Evidentirano je preko 3.000 prekrašaja, a iz saobraćaja je, po Vujanovićevim riječima, isključen 321 vozač, od čega njih čak 260 zbog vožnje pod uticajem alkohola.
U prošlom mjesecu evidetirana je 101 saobraćajna nezgoda. Dvije nažalost sa smrtno stradalim licima, biciklistom i vozačem traktora. Sretoja Vujanović, načelnik PU Prijedor kaže da je smanjen broj nezgoda u odnosu na isti period prošle godine za 15 odsto, a smanjen je i broj nesreća sa smrtno stradalim.

Od početka godine do danas, na putevima koji su u nadležnosti Policijske uprave Prijedor smrtno je stradalo deset lica. „Dva vozača, dva vozača traktora, dva vozača motocikla, jedan suvozač, jedan pješak, jedan biciklista i jedno lice koje se prevozilo na traktoru.“, rekao je Vujanović, i za kraj ovog i početak narednog mjeseca a s početkom školske godine najavio preventivne aktivnosti koje će biti usmjerene na kontrolu saobraćaja u blizini škola.

Tokom jula evidentirano je 78 krivičnih djela, što je za 21 krivično djelo manje nego u istom periodu prošle godine. Goran Mikanović, načelnik Sektora Kriminalističke policije u PU Prijedor kaže da su nadležnom Tužilaštvu u julu podnijeli 73 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv 71 lica, a u činjenju krivičnih djela evidentiran je i jedan maloljetnik.