GRANULIĆ: “STANJE U ZDRAVSTVU JAKO TEŠKO, MOGUĆ I ŠTRAJK”

0
617

Milenko Granulić, predsjednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite RS-a, danas je u Prijedoru ocijenio da je stanje u zdravstvu jako teško, a plate izuzetno niske.

“Ukoliko Vlada RS u narednih nekoliko dana, najkasnije do kraja avgusta ne nađe rješenje za povećanje najniže cijene rada od 135 maraka najavljujemo sve vidove sindikalne borbe, a nije isključena ni mogućnost štrajka”, rekao je Granulić i upozorio na sve prisutniji odlazak medicinskih radnika i ljekara.

Posjeta Prijedoru i ovdašnjem Domu zdravlja po Granulićevim riječima je u okviru redovnih aktivnosti Sindikata na čijem je čelu. “Prijedorski Dom zdravlja je primjer uspješnog i domaćinskog poslovanja. Prijatno me, nakon razgovora s menadžmentom ove ustanove, iznenadila informacija da svim zaposlenim daje maksimalan koeficijent po Zakonu o platama i kolektivnom ugovoru”, rekao je Granulić.

Dr Slavica Popović, direktor Doma zdravlja, smatra da iza ovog uspjeha stoji timski rad svih zaposlenih.

“Isplaćujemo plate po maksimalnim koeficijentima, mjesec za mjesec, nemamo ni jedne marke dugovanja za poreze i doprinose i poštujemo sve druge odredbe kolektivnog ugovora koje su usmjerene za dobrobit naših zaposlenih”, rekla je novinarima dr. Popović.