S ČLANSKOM KARTOM DO POPUSTA U LIJEČENJU

0
1410

Kako se s članskom kartom za koju treba izdvojiti samo 45 maraka, moguće i na rate, može liječiti cijela jedna porodica, u privatnim zdravstvenim ustanovama u RS, BiH, ali i u Srbiji, predstavljeno je sinoć na info seminaru projekta Privatnog zdravstvenog popusta. Suvlasnici u projektu, kažu  jedinstvenom na području  BiH-a,  Davor Todorović i Stevo Drljača, napominju da su prednosti PZP-a ogromne, ali i njihova želja da na ovaj način  razviju i zdravstveni turizam.

„ Cilj nam je da dovedemo što više stranaca kojim bi uz zdravstvene usluge ponudili i mogućnost da upoznaju prirodne ljepote balkanskih zemalja. „, kaže Todorović.

Podsjeća da na području BiH u ovom projektu trenutno imaju partnerski odnos s oko 30- tak a u Srbiji s preko 1.100 privatnih zdravstvenih ustanova.

„Ono što je bitno da građani BiH i RS  tu karticu mogu da koriste i na teritoriji  Republike Srbije. „, kaže Todorović. Stevo Drljača, suvlasnik u  projektu PZP-a   precizira  da trenutno obilaze brojne zdravstvene ustanove  s kojim pokušavaju napraviti određen partnerski odnos.

„Gradimo infrastrukturu kako bi građani na raspolaganju imali što veći broj privatnih zdravstvenih ustanova i samim tim usluga. Ali i popusta u liječenju“, kaže Drljača.

Projekat PZP-a počinje 7. septembra.