OD IDUĆE GODINE “RUDARI” IGRAJU POD REFLEKTORIMA

0
900

U okviru projekta za unapređenje infrastrukture na stadionima Premijer lige danas je na gradskom stadionu u Prijedoru potpisan ugovor o izgradnji reflektora. I to između Nogometnog/ fudbalskog saveza BiH, FK „Rudar Prijedor“ i grada Prijedora.

Nihad Hodžić, izvršni direktor za admistraciju u okviru Nogometnog/fudbalskog  saveza BiH  rekao je da je ovim ugovorom planirano da radovi  na Gradskom stadionu Prijedor budu završeni do kraja maja naredne godine. Istovremeno projektom se stvaraju uslovi za postizanje boljih sportskih rezultata, ali i dolazak novih igrača u FK „Rudar Prijedor“

Predviđamo da će biti potrebno 100 reflektora da bismo postigli nivo rasvjete minimalno 800 luksa koliko je potrebno za stadion druge kategorije po UEFA kategorizaciji“, naveo je Hodžić.

– Sad stvaramo pretpostavke da u narednom periodu imamo i veću posjećenost na Gradskom stadionu, veći prihod od ulaznica,što  je direktno proporcionalno sa kvalitetom igračkog kadra.- rekao je Darko Milunović, predsjednik UO FK „Rudar Prijedor“. Ambicija kluba je povratak u Premijer ligu BiH u ovoj sezoni.

Većinski sponzor ovog projekta je grad Prijedor.

– I moje lično zadovoljstvo je da taj projekat  uspješno i na vrijeme završimo zbog svih koji u ovom gradu vole i igraju fudbal – rekao je Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora.