Hitna medicinska pomoć bogatija za dva nova vozila

0
1652

Pred hitnu pomoć danas su parkirana dva potpuno nova sanitetska vozila za čiju je kupovinu Dom zdravlja izdvojio 196.560 maraka. Potvrdila je ovo danas novinarima, primarijus dr Slavica Popović, direktorica Doma zdravlja, i dodala da su ovoj godini osim dva vozila nabavili i dosta potrebne medicinske opreme u šta su uložili oko 467.000 maraka.

dr Slavica Popović, direktorica Doma zdravlja

– To je ukupan iznos koji smo izdvojili i to nisu kreditna zaduženja. To  su sredstva koja smo mi osigurali i sredstva koja su sredstva Doma zdravlja.- rekla je dr Popović.

Ona je dodala da su za Dom zdravlja pored sanitetskih vozila nabavili i dvije stomatološke stolice s opremom, kombi vozilo za prevoz mikrobiološkog materijala, centrifugu za laboratoriju, mikroskop, kolposkop, dva savremena ultrazvučna aparata od kojih je jedan prenosni, dok s drugi nalazi u ginekološkoj ambulanti….

Samo ulaganja u stomatološku ambulantu koja s tri ljekara specijalista pacijentima može, osim primarne zdravstvene zaštite, pružati i usluge kao bilo koja privatna stomatološka ordinacija, iznose blizu 100.000 maraka. Dom zdravlja je po riječima dr Popović poslovao pozitivno.

Ona je dodala da su plate zaposlenih redovne, kao i da se isplaćuju po najvišim koeficijentima. U Domu zdravlja trenutno je 306 zaposlenih. Uz dva nova vozila, Dom zdravlja trenutno na raspolaganju ima devet sanitetskih vozila.