21 NOVEMBAR, DEJTON NERADNI DAN

0
523
foto: ilustracija

Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, 21. novembar, republički je praznik i neradni dan u RS. Zakonom o praznicima Republike Srpske propisano je da će načelnik opštine, odnosno gradonačelnik odrediti koja su preduzeća, ustanove i druge organizacije sa područja jedinice lokalne samouprave, radi zadovoljenja neophodnih potreba građana, dužni da rade u dane praznika.

Kad je riječ o Prijedoru prema zaključku gradonačelnika Milenka Đakovića zdravstvene ustanove, preduzeća za snabdijevanje vodom, električnom energijom, prevoz putnika i vatrogasna jedinica dužni su da organizuju rad i dežurstva u obimu koji zadovoljava funkcionisanje njihovih osnovnih djelatnosti, neophodnih za pružanje usluga građanima.

U četvrtak 21. novembra mogu da rade trgovine sa prehrambenom robom, mesnice, cvjećare i ribarnice u vemenu od 7 do 12 časova. Apoteke, prodavnice pogrebne opreme, benzinske pumpe, oni koji s bave proizvodnjom i prodajom hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača, dragstori, veterinarske ambulante i ugostiteljski objekti mogu raditi redovno radno vrijeme za vrijeme trajanja republičkog praznika. Ovaj zaključak  biće objavljen u Službenom glasniku  Grada Prijedora.