„SLOBODNI VOZAČI“ DEJANU DONIJELI PAKETE S HRANOM, TABLET I NOVČANU DONACIJU

0
1148

Dejana Zorića (11) iz Donjih Agića kod Novog Grada čija je životna drama dirnula region danas je posjetio Hari Avdagić iz Prijedora koji mu je u ime Udruženja „Slobodni vozači“(Free Riders) uručio pakete s hranom, tablet i manju novačnu donaciju.

Kaže da je na licu mjesta mnogo teže gledati uslove u kojim ovo dijete, kojeg je prije četiri godine ostavila majka koja je sa sobom odvela i njegovu mlađu sestru Dejanu, odrasta.

– Ovo je zaista strašno. „Slobodni vozači“ su pomogli mnogim u ove dvije godine od kada smo osnovani. Svašta smo gledali na terenu, ali ovo … ovo je baš zastrašujuće. Skoro pa alarmantno da dijete odrasta u ovakvim uslovima- rekao je duboko pogođen sudbinom dječaka Avdagić.

Smatra da bi jedno dugoročno rješenje životnih problema ovog djeteta, a to podrazumijeva i  novu kuću koja će biti bliže putu i njegovoj školi, bilo i jedino pravo.

– Pomažemo ljudima koliko možemo. Jedan broj naših članova živi trenutno u inostranstvu. Dječaku smo kupili sedmično sledovanje hrane, donijeli smo mu i tablet da ima za školu, ali to su sve neka rješenaja na kratke staze. Pravo bi bilo, ukoliko nađemo neku zajedničku riječ s osobama koje su zadužene za brigu o ovom djetetu, onim koji su počeli akciju pomoći, da se djetetu obezbijedi egzistencija na neki duži period. Zaslužio je ljepše i bolje djetinjstvo- rekao je Hari i dodao da će o onom što je vidio u Donjim Agićima obavijestiti i ostale članove ovog Udruženja prepoznatljivog i po brojnim humanim misijama.