„CROMEX-ova“ investicija od pet miliona KM značajna i za lokalnu zajednicu – PORAST BROJA ZAPOSLENIH U FIRMI PREMAŠIO 123 ODSTO

0
1150

Preduzeće za obradu metala“ Cromex“ iz Prijedora u mašine je investiralo oko 5 miliona maraka. Od tog iznosa 3,5 miliona investirano je u lasere za sječenje ploča i cijevi. Od talijanskog BLM-a kupljeni su najsavremeniji laseri LT 8.10 i LC5 dok je milion i po investiran u mašine za savijanje cijevi BLM ELECT 102 i BLM E-TURN 42.

To su mašine koje s lakoćom i nevjerovatnom preciznošću savijaju okrugle i kvadratne cijevi. Jedna mašina savija cijevi do fi 42 a druga do fi 102. Ono što je značajno je da obje mašine imaju najsavremeniji BLM softver VGP 3D koji je inače jedinstven u svijetu.

Enes Pehlić, direktor Cromex Doo

– Razlog zašto smo odabrali upravo BLM  je taj što je njihova politika takva da se inovacije mjere u pogledu učinkovitosti i djelotvornosti proizvodnih procesa. Mašine se pretvaraju u izravnu i opipljivu korist. Naše investicije imaju refleksiju i na lokalnu zajednicu u kojoj firma posluje. Broj zaposlenih u našem preduzeću u posljednje dvije godine porastao je za 123 odsto. Zaposleni stiču nova znanja tako što odlaze na obuku u BLM, u Italiju. Takođe njihovi tehničari dolaze ovamo tako da je protok informacija između nas konstantan. Treba napomenuti da je „Cromex“ doo nabavkom ovih mašina postala jedina firma na Balkanu  koja je u stanju da pruži kompletnu uslugu rezanja i savijanja ploča i cijevi  na najefikasniji i najsavremeniji mogući način. Kao takav „Cromex“ je već prepoznat od velikog broja ino klijenata. Radujemo se izazovima koje donosi godina koja dolazi- rekao je za naš portal Enes Pehlić, direktor ove firme koja je s novom tehnologijom napravila pravi privredni bum. 

U cijeloj razvojnoj priči potrebno je napomenuti i činjenicu da je „Cromex“ društveno odgovorna firma, koja osim što organizuje Eko akcije čišćenja grada i donira šadrvane za izletišta i hranilice za napuštene životine, pomaže i razne organizacije i klubove.

Saznali smo da u saradnji sa Turističkom organizacijom Grada Prijedora  za novogodišnje praznike planiraju  iznenađenje za svoje najmlađe sugrađane. O čemu se radi saznaćemo  uskoro….