ODRŽAN SVEČANI BOŽIĆNI KONCERT – LIJEPE PORUKE IZ PRIJEDORA (foto i video)

0
552

U Prijedoru je sinoć u gradskom Pozorištu održan svečani Božićni koncert. Ideju i organizaciju Bosanskog kulturnog centra da se u Prijedoru po prvi put organizuje jedan ovakav događaj podržao je Rimokatolički župni ured Sv. Josipa u Prijedoru.

Svečanom događaju je osim velikog broja vjernika ali i građana prisustvovao i Biskup banjalučki Franjo Komarica iskreno radostan što se iz Prijedora šalje jedna ovako lijepa poruka.

– Konstruktivna poruka, ne samo našeg zajedničkog, međusobnog uvažavanja, nego i zajedničkog načina življenja da se  radostima radujemo, a da sa žalostima tugujemo. I to je pokazatelj zapravo veličine, rekao bih, ovog sadašnjeg trenutka. Hvala Bogu da je Prijedor dozreo za takvo nešto – rekao je i Biskup Komarica koji je uz čestitke za Božić, vjernicima po novom i starom kalendaru, čestitke uputio i za novogodišnje praznike poželjevši volju i blagoslov za ovakve i slične inicijative. 

Na koncertu su nastupili domaći horovi i solisti, članice Bosanskog kulturnog centra i  vokalna grupa “Domenice“ iz Zagreba. Profesor Sanel Jakupović, predsjednik Upravnog Odbora Bosanskog kulturnog centra u Prijedoru, čestitao je župnom uredu na tom što je prepoznao značaj ovog događaja, kao i partnerima koji su ga podržali.

– Prije svega to je Grad Prijedor, Fondacija, privante firme… Tu je i generalni pokrovitelj Božićnog koncerta Doraja Eberle, naša počasna članica i predsjednica austrijske humanitarne organizacije  “Bauern helfen Bauern”- rekao je Jakupović.

Njemu se lično zahvalio župnik župe Prijedor Marko Vidović. Kaže prije svega na divnoj ideji za koju bi želio da postane tradicija.

– Volio bi da ova ideja, koja je ujedno i uvertira u najradosniji hrišćanski praznik, Božić, preraste u tradiciju – rekao je župnik Vidović koji je Božić čestitao svojim župljanima, ali i svim vjernicima iz ostalih župa kao i onim koji su na koncert, na kojem su se čule Božićne pjesme domaćih i stranih autora, stigli iz susjednih opština i gradova.

Inače bila je ovo dobra prilika da doktor dentalne medicine Ajdin Jakupović, osnivač Fondacije “Idriz Jakupović” koja je jedan od osnivača Bosanskog kulturnog centra, najavi da će Fondacija na čijem je čelu nastaviti s dobrom tradicijom podjele paketića, za katolički i pravoslavni Božić i novogodišnjih paketića na području Prijedora i Sanskog Mosta.