Prijem za Udruženje penzionera i GO SUBNOR-a

0
636

Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora danas je tradicionalno upriličio prijem za predstavnike dva Udruženja, penzionera i GO SUBNOR-a Prijedor. Bila je ovo prilika da se istakne međusobna i po ocjeni učesnika prijema odlična saradanja između gradske uprave i ovih Udruženja.

– Imamo organizovan, sistemski pristup, gdje svake godine izdvajamo sredstva iz budžeta  za potrebe ove dvije organizacije, a oni ih na najbolji način usmjeravaju tamo gdje su potrebe najveće i prema svojim članovima – rekao je Đaković koji je predstavnicima ovih Udruženja čestitao nadolazeće praznike.

Predsjednik GO SUBNOR-a, Veljko Rodić, danas je nakon prijema rekao da u Prijedoru ima  40-tak živih učesnika Drugog svjetskog rata, nešto manje članova njihovih porodica,  supruga, ali zato najviše potomaka i poštovalaca Narodnooslobodilačke borbe kojim i on pripada. Gradskoj upravi, gradonačelniku i njegovim saradnicima zahvalio se na razumijevanju, moralnoj i materijalnoj podršci.

– U Prijedoru živi samo jedan nosilac partizanske spomenice, Dragutin Čelica, a drugi s ovih prostora, Dušan Kajtez, trenutno se zbog zdravstvenog stanja nalazi kod kćerke u Crnoj Gori koja brine o njemu – rekao je Rodić.  

Na pomoći i obostranoj saradnji zahvalio se i Slobodan Brdar, predsjednik Udruženja penzionera grada Prijedora. On je istakao da je ovakav primjer saradnje jedinstven u RS,  kao i da je današnji prijem bila prilika da gradonačelniku saopšte šta su radili u godini na izmaku. Pomoć je kako je rekao dobilo oko 1.500 socijalno ugroženih penzionera, njih 357 bilo je i na banjskom liječenju. Brdar je naglasio i povećanu smrtnost najstarije populacije koja po njegovimm  riječima vrlo teško živi.

– Dovoljno je reći da preko 70 odsto penzionera u RS živi ispod linije siromaštva. To je nažalost naša stvarnost, a Grad Prijedor, znajući za te podatke, svake godine upravo iz tih razloga pomaže ovu populaciju na čemu smo im zahvalni – istakao je Brdar. 

Svečani prijem za gradonačelnika Milenka Đakovića danas je organizavao i Gradski odbor SUBNOR-a.