Promocija braka i bračnih vrijednosti u Prijedoru

0
433

Centar za socijalni rad Prijedor prvi put se pridružio međunarodnoj kampanji promocije braka i bračnih vrijednosti, te će nizom aktivnosti do 14. februara u saradnji sa različitim subjektima i resursima realizovati akciju Nedjelja braka, najavljeno je iz ove ustanove.

Iz Centra su naveli da je evidentno da se građani sve teže odlučuju na zajednički život, te da je iz godine u godinu sve veći broj prekinutih partnerskih i porodičnih zajednica.

Namjera je, dodaje se u saopštenju Centra, da kroz različite preventivne programe djeluju s ciljem poboljšanja takvog stanja u društvu.

U Nedjelji braka Centar za socijalni rad organizuje predavanja u LJubiji i Omarskoj o temi „Umijeće ljubavi i kako poboljšati odnose u braku“, a u Prijedoru o temama „Kako izaći iz bračne krize“ i „Kako izabrati životnog partnera, a ne pogriješiti“.

Kino „Kozara“ pokloniće bračnim parovima besplatnu projekciju filma „Birds of pray“, a kafe klub „Marina“ priređuje romantično veče.

U toku je konkurs za literarne radove koji promovišu bračne vrijednosti, u centru grada biće postavljen info-štand o kampanji i anketiraće se bračni supružnici o temi „Vrijednosti i značaj stupanja u bračnu zajednicu“, a učesnici svih ovih aktivnosti ujedno su i učesnici nagradnih igara koje su obezbijedili brojni sponzori.

Iz Centra su pozvali građane da sva dešavanja i obavijesti prate putem „Fejsbuk“ stranice „Međunarodna nedjelja braka“, a završna konferencija najavljena je za 14. februar.

Nedjelja braka je dio međunarodne inicijative koja se svake godine održava u više od 30 zemalja svijeta, a podrazumijeva niz događaja kojima se veličaju institucija braka i porodične vrijednosti kao osnove za izgradnju zdravih ličnosti i zdrave zajednice.

Cilj aktivnosti je motivacija i osnaživanje parova za predanost u braku i izgradnja i očuvanje kvalitetnih međupartnerskih relacija.

Pojedinci, udruženja, kompanije, vladin i nevladin sektor, vjerske organizacije i drugi subjekti podstiču se da organizuju različite događaje i tako doprinesu očuvanju i jačanju braka kao institucije.

Izvor: Agencije