Pitanja za Prijedorčane: „Šta misle o značaju braka?“

0
414

U „ Nedjelji braka“ kojom Centar za socijalni rad obilježeva vrijednost bračne zajednice danas je na malom gradskom trgu upriličena i svojevrsna anketa Prijedorčana na ovu temu. S info štanda sugrađene su prvo informisali o aktivnostima koje provode u okviru ove kampanje, a onda im postavili i anketno  pitanje „Šta misle o vrijednostima i značaju stupanja u bračnu zajednicu?“ Razloga za anketno pitanje je mnogo, a jedan od i onaj da čuju malo drugačija mišljenja od onih koji im se obraćaju za pomoć u rješavanju bračnih problema.

– Obično nam se javljaju kad je kasno i kad je problem preozbiljan za našu ustanovu – navode u Centru.

I mišljenja Prijedorčana su podijeljena, jedni su za kompromis, drugi smatraju da je žena ta koja treba “slušati” jaču polovinu, treći, pogotovo oni stariji koji bračnu zajednicu grade godinama “da ipak nema recepta za sretan brak”. Bilo kako bilo najsretniji par koji je učestvovao u anketi Centra dobio je i poklon – večeru s noćenjem u motelu “Bijele vode” na Kozari koju je obezbijedio Auto centar “Auto D” iz Prijedora.  

Možda im upravo ta večera bude i dodatni začin za još bolji i uspješnjiji brak. Inače riječ je o međunarodnoj kampanji promocije braka koja se po prvi put provodi u Prijedoru i BiH. Kampanja traje do 14. februara, a tim povodom i večaras će u kinu “Kozara” za bračne parove biti organizovana besplatna projekcija filma “Birds of pray”.

Sutra će u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović” biti održano predavanje za roditelje učenika pod nazivom “Kako  izaći iz bračne krize” a pridružiće im se učenici koji će na svoj način, kroz likovne, literarne radove pokazati kako vide vrijednosti braka. Za sutra je, ali u Elektrotehničkoj školi, planirano predavanje “Kako izabrati životnog partnera, a ne pogriješiti”.

Završna manifestacija kampanje planirana je za petak u Centru za socijalni rad.