Baka Dobrila proslavila 18. rođendan i 50 godina skladnog braka (foto)

0
2013

Dobrila Kukić iz Bistrice sinoć je u širokom porodičnom krugu, u društvu dvije unuke i dva praunuka, brojnih prijatelja i komšija proslavila svoj 18. rođendan i punoljetstvo, ali i 50 godina sretnog braka sa suprugom Živkom.

Da, da dobro ste pročitali. Dobrila stvarno ima 72. godine i rođena je 29. februara, prestupne 1948. godine. Ona je jedna od četiri miliona stanovnika na planeti koji rođendan slave svake četvrte godine. Zato je ovaj Dobrilin 18-sti bio poseban s ogromnom tortom koja je na slavlje stigla ni manje ni više nego na traktoru.

Presretna „osamnaestogodišnjakinja“ kaže da je odlično to što je punoljetna postala u društvu svojih najbližih i brojnih prijatelja.

– Sad ću polagati i vozački, a zadovoljna sam i poklonima. Nema šta nisam dobila – rekla je s osmijehom slavljenica i otkrila tajni začin pet decenija dugog, skladnog braka.

– Ljubav brate, poštovanje jedno drugog, dogovor, bez svađe i ljubomore – kaže Dobrila dok mladim koji tek stupaju u bračne vode nudi savjete za uspješnu bračnu zajednicu.

Dobrilina bolja polovina, suprug Živko, kaže da su se vjenčali 23. februara, prije 50 godina.

– Sad možete zamisliti kako mi je u braku s tako „mladom“ ženom, jer je ova moja napunila tek sad 18. Sad može izvaditi i ličnu kartu, pa polagati i vozački, a sin joj je obećao da će joj, ako položi vozački, kupiti auto. S tim da moram da naglasim da ja plaćam vozački i da je to da polaže bila moja inicijativa – kaže šeretski Živko i na pitanje kako objašnjava tu veliku razliku u godinama kaže „da ih ljubav ne vidi“.

– Slijepa je. Za dobar brak treba samo veliko razumijevanje. Sa svađom nema ni dogovora, ni ljubavi – pojašnjava Živko.

Dobrilina unuka Nikolina Nina Radumilo, baki i djedu poželjela je još 50 godina sretnog i uspješnog braka. I dodala da se od njih dvoje puno toga može i naučiti

– Kao što je sloga, ljubav, poštovanje, pažnja…- rekla je Nina.

Čestitkama za 50 godina braka Kukića i Dobrilin 18. rođendan pridružuje se i Infoprijedor. ba. Da su nam živi i zdravi.