Gradonačelnik obišao radove na novim proizvodnim pogonima (video)

0
824

Neophodno je razmišljati i donositi poteze, kako na republičkom tako i na lokalnom nivou, da se pomogne privrednicima nakon pandemije virusa korona. Cilj je da ne dode do zastoja proizvodnje i otpuštanja radnika, rekao je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković prilikom obilaska Industrijske zone “Celpak” gdje se izvode radovi na novim proizvodnim pogonima. On je naglasio da, i pored virusa korona, život u Prijedoru mora da se nastavi.
– Pored brige o zdravlju stanovništva, treba voditi brigu i o njihovoj egzistenciji – smatra gradonačelnik dodajući da mnoge domaće firme posljednih dana ostaju bez međunarodnih ugovora o poslovanju.
Zbog toga je neophodno pomoći privrednicima da radnici ne bi ostali bez posla.

– Privrednike moramo osloboditi obaveza dok traje ova kriza, a ono što ulože budžeti u njihovu podršku, vratiće sa grejs periodom od dvije do tri godine – pojasnio je Đaković dodajući da namijenjena sredstva za infrastrukturu u ovoj godini treba usmjeriti za pomoć privrednicima.
– U ovim teškim vremenima, moramo se boriti i opstati. lako je epidemija, ne zaustavljamo radove. Radimo i dalje – rekao je Osman Džamastagić, direktor firme “Raundlajner”, koja uz pomoć njemačkog investitora u Industrijskoj zoni “Celpak” gradi jednu od proizvodnih hala.
– Riječ je o objektu od 1.200 m2. U startu je planirano zapošljavanje 15 radnika. Međutim, njemačka firma koja finansira ovaj objekat i pogon u njoj, planira ovakve četiri hale – rekao je Džamastagić dodajući da će u junu startovati sa proizvodnjom specijalnih plastičnih vreća za industrijsku proizvodnju.

lzvodač radova na ovom objektu – preduzeće “Unijat-M”, i pored poteškoća, garantuje da će radovi na gradnji objekta biti završeni. Potvrdio je to vlasnik Mladen Unijat. Sabahudin Islamovski, vlasnik firme “Budo inoks”, i Milenko Kondić, teknički direktor preduzeća “Edna metalworking”, koji u “Celpaku” grade proizvodne hale, istakli su da, i pored krize u poslovanju, u narednom periodu ne planiraju otpuštati radnike, ali da očekuju podršku sa lokalnog ili republičkog nivoa.

Za očekivati je bolja vremena, kažu privrednici, dodajući da će se ova kriza svakako odraziti na njihovo poslovanje, ali da to ne bi trebao biti razlog ni za otpuštanje radnika ni za prekid proizvodnje.

izvor