Prosvjetari uspješni u nastavi na daljinu (video)

0
934

Nastavi na daljinu, koju je nametnula pandemija virusa korona, prilagodili su i prijedorski prosvjetari. U većini uspješno, svaki od njih ima i svoj način rada, poput Biljane Simić, nastavnice njemačkog jezika u OŠ “Dositej Obradović”. Učenici, kaže, ne smiju biti uskraćeni za znanje.

– Pošto sam razredni starješina maturantima, koje ovim putem pozdravljam, prvo sam na viberu formirala grupu sa roditeljima. Za početak sam njima uputila osnovne informacije, šta su obaveze učenika, njih kao roditelja i šta su obaveze nastavnika. Moje kolege i ja smo za svaki predmet formirali viber grupu, u koju su uključeni svi učenici i predmetni nastavnik. Nakon održanog časa na TV-u, predmetni nastavnik dostavlja sve instrukcije, a učenici dobijaju rokove za dostavljanje zadaće. Mogu vam reći da to zaista dobro funkcioniše – kaže Biljana koja radi od kuće, u radnom prostoru koji je preuredila u malu učionicu.

Online nastavu, kao predavač jedne privatne škole stranih jezika, organizuje i za polaznike kursa koji se po njenim riječima dobro odvija.

Zadovoljan nastavom na daljinu je i Miroslav Kovačević, profesor informatike u Elektrotehničkoj školi.

– Sa učenicima komuniciram putem e-maila, snimam radnu površinu i svoj glas i postavljam na Youtube, s obzirom da predajem informatičku grupu predmeta. To šaljem učenicima i oni na taj način prate lekcije. Zadatke mi šalju na mail i zasad to lijepo funkcioniše – kaže Kovačević.

izvor