Rajko Vučićević, trener Karate kluba „Šodan“

0
1082

– U stalnom smo kontaktu sa djecom koja treniraju u “Šodanu“. To su hiperaktivni klinci i zato smo odlučili da im uvedemo virtuelni trening. Da im damo neku obavezu, da se ne uspavaju. Imamo aplikaciju kojom se, putem Fejsbuka, svi članovi klubova mogu prijaviti za praćenje treninga. Treneri, Zoran Vukić i Duško Rajilić vode trening, a sportisti rade ono što im se predaje. Što je najvažnije, trener vidi šta oni rade. Prvi trening trajao je pola sata, a za dalje ćemo vidjeti, kako se sve bude odvijalo. To je za nas nešto novo, ali moramo naše članove držati aktivnima. Bojim se da će mnogi doći u iskušenje da od svega odustanu.

Što se tiče samih takmičenja, kalendar će definitivno da trpi. Mnoge aktivnosti u proteklih mjesec dana nisu se mogle realizovati, a bile su predviđene planom i programom. Prvo moramo vidjeti kad će ovo sa virusom da stane. Vjerovatno ćemo neke stvari morati odraditi u jesenjem dijelu, a nažalost moraćemo se odreći nekih takmičenja u ovoj godini. Prolongirana je Olimpijada, svjetska i evropska takmičenja, Balkansko prvenstvo. I to će da nam diktira kalendar takmičenja.

Ako se Evropska i Balkanska federacija odluče da se sva planirana takmičenja odrade naredne godine, biće nam to lakši posao. Što se mene lično tiče, žao bi mi bilo da prekidamo  tradiciju „Šodan kupa“, ali vjerujem da će biti obilježen kako-tako. On se održava u septembru. Makar to bilo neko klupsko takmičenje u osnovnoj školi, tradiciju ćemo ispoštovati. Što se tiče treninga u kućnim uslovima, meni nije teško, pošto imam ličnu malu teretanu, pa odradim dosta treninga, a kad mogu, odem i do vikendice. Tako da  vrijeme ubijam na kvalitetan način.

I jedan savjet: treba se pridržavati propisanih mjera. Ne treba čačkati mečku, kako bi rekao naš narod. Ne treba se izlagati ni najmanjem riziku. Ostanite kod kuće!