U TURISTIČKOM SEKTORU PODRŠKA VAUČERIMA, GRAĐANI IPAK SUMNJIČAVI (video)

0
1959

Od polovine juna počeće korištenje vaučera u turističkom sektoru RS-a. U projekat su uključeni svi subjekti iz oblasti ugostiteljstva i turizma. U Nacionalnom parku “Kozara” kažu da je ovo prilika za oporavak turizma, ali i navikavanje gradana da odmor provode na nekoj od domaćih destinacija. Dragan Romčević, direktor Parka, kaže da će vaučere moći koristiti svi punoljetni gradani, ali van mjesta prebivališta. Objekti u kojim se budu koristili vaučeri moraće da ispunjavaju i odredene uslove, počev od broja zaposlenih do kvaliteta smještaja. Za sve će vjerovatno biti potrebna i rezervacija.

– A imamo puno toga da ponudimo. Ako govorimo o Kozari, Nacionalni park će aplicirati na ovaj javni poziv sa svojim smještajnim kapacitetima. Tu prvenstveno mislim na bungalove, a nadam se da će i ostali, oni koji mogu da apliciraju, a to je u prvom redu hotel “Monument” i motel “Bijele vode” aplicirati za ove vaučere. Uvjeren sam da će gradani rado dolaziti na Kozaru u ove smještaje objekte – smatra Romčević.
Prijedorčani ipak sumnjičavi i s dodatnim rezervama prema ovoj priči. Oni koje smo anketirali smatraju da sve bilo mnogo jednosatvnije da nema uslova kako potrošiti vaučer u vrijednosti od sto maraka. Ipak u Nacionalnom parku će se potruditi da onim koji budu došli da ovdje iskoriste vaučere ponude još neke, dodatne, navjerovatnije gratis sadržaje.

Kažu Kozara je u turističkoj ponudi prepoznatljiva i kao vazdužna banja smještena na nadmorskoj visini od oko 800 metara. U prvoj fazi u RS će biti emitovano 20.000 vaučera a nakon tog još dva puta po 15.000.

Jedan vaučer biće korišten za tri večeri, a ukoliko bude interesa biće omogućeno i dodatno emitovanje vaučera.

izvor