Zaražena dva starija muškarca – Testirano 80 studenata

0
336

U posljednja 24 časa na području Prijedora registrovana su dva novooboljela od virusa korona. Ovo je nakon sjednice gradskog Štaba za venredne situacije rekao komandat Milenko Đaković.
– Riječ  je o starijim muškarcima. Supruga jednog od njih je ranije bila oboljela i vjerovatno je to povezano s tim, ali i kontakti su u izolaciji i utvrdiće se i njihovo stanje – rekao je Đaković i  naveo  da su u kućnoj izolaciji 44 lica, da su 1.874 lica izašla iz zdravstvenog nadzora, a da je u Covid bolnici 13 pacijenata iz Prijedora i po jedan iz Kozarske Dubice, Novog Grada i Kostajnice.

Po njegovim riječima svi su stabilnog zdravstvenog stanja, dok je u izolaciji u ovom odjeljenju jedno lice za koja se očekuju rezultati testiranja.

– Danas je testirano i 80 studenata koji koriste usluge smještaja Studentskog centra “Nikola Tesla” Banjaluka. Ti rezultati se čekaju – rekao je on i dodao da je u protekla 24 časa osam lica  kažnjeno zbog nenošenja zaštitne maske.

Đaković je naglasio da hotel “Prijedor” nije tražio nikakvu naknadu za uslugu karantina koju je pružio Gradskoj upravi, nego samo da se plate računi za komunalne usluge struje, vode, kanalizacije, grijanja i odvoza otpada, budući da hotel u to vrijeme nije radio.

– Javno se zahvaljujem vlasniku hotela “Prijedor” Marku Stjepanoviću jer se zaista časno ponio u ovoj situaciji ne tražeći nikakvu drugu naknadu za veliku uslugu koju je pružio gradu –  istakao je Đaković.