SAVIĆ PREUZEO KORMILO „RUDARA“

0
1114

U „Rudar-Prijedoru” predstavili su novog trenera, Borisa Savića, koji će biti na čelu prijedorske ekipe u narednoj sezoni. lz „Rudara” poručuju da je cilj i dalje isti, a to je plasman u Premijer ligu BiH.
Savić, koji je i kao igrač nosio dres „Rudara, poručio je da su mu ovaj klub i Prijedor ostali u lijepom sjećanju. Presudno u odluci da preuzme kormilo prijedorskog tima bila je želja da „Rudar ostvari plasman u Premijer ligu, kako bi mogao da se takmiči sa najjačin klubovima u BiH.

– Nije mi strano da klub koji vodim uvodim u viši rang. Za pet godina trenerske karijere to sam postigao sa dvije ekipe. Tako da se nadam da će „Rudar biti treći klub s kojim ću to uspjeti. I da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve. Ja lično imam takvu ambiciji, a vidim da ona postoji i u klubu, tako da su se tu neke stvari poklopile – kaže Savić.
Na kraju je dodao da dobro poznaje ekipu, da zna da su u poljednjih godinu dana dobro radili, te da očekuje da će „Rudar” ove sezone pokazati da zaslužuje da se takmiči sa najboljima.

– Novi trener je čovjek koji dobro poznaje situaciju u klubu, i riječ je o osobi koja želi da stvara i razvija i igrače, i sa Savićem se može ostvariti zacrtani cilj, a to je ulazak u premijerligaško društvo, rekao je sportski direktor „Rudara” – Saša Stević.
– Pred nama je nova sezona. Još ne znamo ni koliko će timova igrati u Prvoj ligi RS, trebalo bi to da bude 16. To je dobro za naše igrače, jer ćemo moći realno da vidimo na kojem su nivou. A Borisu želim puno sreće u radu, i nadam se da ćemo zajedno ostvariti naš cilj – kaže Stević.
Stević se zahvalio i bivšem treneru lgoru Jankoviću i igračima iz prošle sezone, jer je napravljen veliki iskorak u radu i organizaciji kluba, iako takmičarski ciljevi nisu ostvareni.

Pored promocije trenera, danas je dres „Rudara” obukao i Luka Kulenović, napadač koji je ranije nastupao za „Osijek”, zagrebačku „Kustošiju” i za banjalučki „Željezničar Sport Tim”.

izvor