UČENICI ZAINTERESOVANI ZA NOVA ZANIMANJA U SREDNJIM ŠKOLAMA (video)

0
773

Završen je junski upisni rok učenika u srednje škole. Budući srednjoškolci pokazali su veliko interesovanje za nova zanimanja. Takođe, stručne škole i ove godine su najinteresantnije, tako da su u Mašinskoj i Elektrotehničkoj školi sva odjeljenja popunjena.

– Što se tiče Srednjoškolskog centra i ugostiteljsko-ekonomske škole i tu je formirano svih pet odjeljenja. Nedostaje nam četiri-pet učenika, što ne predstavlja problem. Veliko interesovanje bilo je za ova nova zanimanja – rekla je Valentina Sovilj, predsjednik Aktiva direktora srednjih škola regije Prijedor i dodala da je Vlada Srpske učenicima koji se školuju za deficitrna zanimanja obezbijedila stipendiju u iznosu od 100 KM i sredstva za troškove prevoza.

– Što se toga tiče, popunili smo odjeljenja za alatničara i bravara-zavarivača, a za zanimanje pekara još ima slobodnih mjesta. Nažalost, u čitavoj regije je trend da je značajno smanjeno interesovanje za sve gimnazije. Istu sudbinu dijeli i Gimnazija u Prijedoru – dodala je Soviljeva.
U toku je julski upisni rok u srednje škole, a rezultati će biti poznati u ponedjeljak, 13. jula.

izvor