Dalibor Pavlović, šef odborničkog kluba SNSD-a u Skupštini grada i kandidat za gradonačelnika te stranke na predstojećim lokalnim izborima potvrdio je da je u dva termina održao sastanke sa oko stotinu prijedorskih privrednika.

– Tema svakog sastanka je bilo upoznavanje sa problemima u kojima se nalaze privrednici zbog pandemije virusa KOVID-19, posljedica i načina prevazilaženja tih problema. Na ovim sastancima nije bilo mjesta za politikanstvo već samo interes svih da se maksimalno pomogne privrednicima koji su pretrpjeli i još trpe štetu, a kako ne bi došlo do otpuštanja radnika – rekao je Pavlović i naglasio da su privrednici bili ti koji su dali svoje mišljenje i načine na koje im se može pomoći da prevaziđu ekonomske posljedice pandemije.

– Ideja je da se privrednicima sa teritorije grada i u narednom periodu obavljaju razgovori te da se i ubuduće konsultuju prilikom donošenja mjera iz oblasti privrede. Ovdje nije bilo nikakve politike, niti obavezivanja bilo koga, već samo dobre namjere da se zajedničkim, kvalitetnim rješenjima nađe izlaz iz trenutne krize – rekao je Pavlović koji je izrazio  uvjerenje da se u budućnosti zajedničkim snagama može uraditi dosta toga.

– I tog da ćemo svim građanima, a posebno mladim generacijama, vratiti nadu i vjeru u mogućnost da u svom gradu ostvare sopstvene interese i utiču na izgradnju svoje budućnosti – zaključio je on.