Ćetković pomrsio račune “Rudarima”

0
773

Željezničar Sport Tim je uspio da napravi iznenađenje i da na startu Mtel Prve lige Republike Srpske zaustavi Rudar Prijedor. Iako su “Rudari” u ovaj meč ušli izuzetno ofanzivno “Željezničari” su, iako s igračem manje i dosuđenim penalom uspjeli sačuvati svoju mrežu i odigrati neriješeno s favorizovanom ekipom iz Prijedora.

Prvo uzbuđenje se desilo u 24. minuti kada su domaći fudbaleri izveli prvi korner a Sladojević je šutirao makazicama, ali je neko od defanzivaca Rudar Prijedora sa gol linije izbacio loptu u polje. U 35. minuti šut Bojana Burazora iz slobodnog udarca zaustavlja golman Nikola Ćetković. Stefan Kršić je u 44. minuti igrao rukom na ivici šesnaesterca i tako zaradio drugi žuti karton.

U drugom poluvremenu bilježimo 51. minut kada je “Rudar” imao sjajnu priliku preko rezerviste Marinka Rastoke koji je izašao sam oči u oči sa golmanom Ćetkovićem koji je sjajno intervenisao i odbranio svoju mrežu.

Tri minuta kasnije ponovo je Rastoka bio u dobroj prilici, ali neprecizan. Rudari su imali igrača više i željeli su tu prednost da materijalizuju pa su opsjedali gol domaćina tako da je u 64. minuti Stjepanović sjajno Šutirao sa 16 metara, ali se ponovo istakao golman domaćih Ćetković koji je izgleda danas nesavladiv na svom golu. Četiri minuta kasnije i Perica Ivetic je pokušao glavom iz povoljne pozicije ali je lopta otišla preko gola. U 82. minuti dosuđen je penal za “Rudare” a udarac s bijele tačke Bojana Burazora sjajnom intervencijom zaustavlja, danas nesavladivi Nikola Ćetković. Dok se izvodio kazneni udarac sudija današnjeg susreta Velimir Drinić isključio je domaćeg trenera Zorana Curguza.

Susret se nastavio bez većih uzbuđenja a ni četiri minuta sudijske nadoknade nisu bili dovoljni “Rudarima” da donesu tri boda iz Banjaluke.