U sklopu projekata “Priroda i društvo”, koji finansira Omladinska banka Prijedor i OI “Dr Mladen Stojanović” prijedorski izviđači od subote borave ma izletištu “Bijele vode”. Tokom trodnevnog bivka izviđači vježbavaju stare i uče nove vještine preživljavanja u prirodi kroz niz radionica, druže se i na taj način rješavaju svakodnevnih problema koji nas muče u posljednje  vrijeme.

Kroz realizaciju ovog projekta Odred i prijedorski izviđači su bogatiji za šatore koji su nabavljeni za realizaciju ovog projekata, ali i za neke druge aktivnosti. Drugi dan boravka na izletištu i prvog bloka radionica na temu preživljavanja i snalaženja u prirodi, učesnici su bili u  planinskoj šetnji i obilasku rute Bijele vode – Gumlinska stijena – Gola planina.

Obilazak rute su iskoristili za prikupljanje i utvrđivanje novostečenog znanja, korištenju biljaka u ishrani, kako pravilno prelaziti razne terene, snalaziti se u prirodi, te mnoge druge aktivnosti. Umorni i zadovoljni, vratili su se nazad u kamp, gdje je jedan dio konačara spremio topao ručak.

– I ovaj dan možemo smatrati uspješno realizovanim – kažu ponosno u OI “Dr Mladen Stojanović” i dodaju da su na svemu zahvalni Omladinskom savjetu Prijedor, Omladinskoj banci i njihovom rukovodstvu na korektnoj saradnji, promociji i pomoći u realizaciji projekta.