Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je da Prijedor treba novog, energičnijeg gradonačelnika koji će usmjeriti razvoj grada.
Stevandić je napomenuo da Ujedinjena Srpska ima timove za razvoj i sjajne odnose sa republičkim institucijama i sa institucijama na nivou BiH, gdje Srbi participiraju i ima najbolja moguća rješenja za Prijedor.

“Imamo mnogo bolju ponudu za građane – da Prijedor bude biser, da svoj razvoj usmjeri, kao što ga je na primjer usmjerila Bijeljina, koja je za deset godina postigla mnogo veće rezultate, a Prijedor stagnirao”, izjavio je Stevandić novinarima u Prijedoru, gdje je danas posjetio odbor stranke.

On je dodao da im je za to potrebna podrška građana i novi energičniji, brži gradonačelnik s boljom percepcijom za probleme građana, kao i odbornici koji su mlađi, brži, obrazovaniji, više naslonjeni na razvoj, a manje na lične interese.

“To je ono što će Prijedor učiniti mnogo boljim. Ovdje ima jako puno posla, a Ujedinjena Srpska je spremna da taj posao realizuje”, poručio je Stevandić i dodao da ovaj grad u srcu Kozare ne smije da ima negativne rekorde i trendove.

Dalibor Pavlović, kandidat SNSD-a i zajednički kandidat za gradonačelnika, smatra da Prijedor može i mora bolje, te da u tome ima podršku koalicinog partnera Ujedinjene Srpske.

“Zajedničkim snagama vratićemo Prijedor na mjesto koje zaslužuje, da dokažemo da zajedničkim snagama možemo da napravimo od Prijedora značajan faktor u Republici Srpskoj”, rekao je Pavlović.

Šef Glavnog izbornog štaba Ujedinjene Srpske Natalija Trivić izrazila je spremnost da u Prijedoru postignu “iznenađujuće rezultate”, posebno imajući u vidu da je ovaj grad spreman za promjene.

“Prijedor mora da ima ozbiljne ljude koji će voditi politike. Prijedor mora da se probudi i u ovom smislu sigurna sam da će Ujedinjena Srpska dati maksimum sa odličnim rezultatima koje će ostvariti na lokalnim izborima”, rekla je Trivićeva.

Predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske i nosilac odborničke liste Nenad Mejakić je rekao da u Prijedoru treba dati veću pažnju rijeci Sani, urediti njene Sane, a naselja zaštite od poplava.

Srna