Aleksandar Rakanović, voditelj Službe Hit taksja i Hit Rentakara, kaže da se pandemija virusa korona odrazila i na njihovo poslovanje.

– Dijelimo sudbinu svih privrednih i uslužnih subjekata, kada je pandemija u pitanju. Osjećaju se posljedice koje su neminovne. Ljudi su iz mjera predostrožnosti smanjili kretanje, pa je samim tim i naša usluga redukovana. Dakle, imamo probleme kao i svi ostali koji posluju u ovim vrlo složenim uslovima, jer je to jednostvano nešto što nam se svima zajedno dešava – kaže Rakanović. Podsjeća da je Hit taksi među sugrađanima, ali i ne samo njima, odavno postao prepoznatljiv po urednim uatomobilima, ljubaznim vozačima, startno niskim cijenama.  

– Zaista se trudimo da budemo prepoznatljivi po toj nekoj usluzi, naravno i po urednim i održavanim, ali najvažnije i tehnički ispravnim vozilima. Vozači ove službe su već navikli na ljubazan odnos prema svojim klijentima, a podsjećam sve da se pridržavamo i svih postojećih epidemioloških mjera, da su zaštitne rukavice i maske u  taksiju obavezne, kao i redovna dezinfekcija vozila. U period korone smo ušli u martu mjesecu. Dočekali smo ga kao i mnogi drugi nespremni, mada smo imali neke resurse koje smo iskoristili, prilagodili se… Nakon tog nekon početnog perioda, koji nas je malo usporio, obaveze prema svojim zaposlenim smo ispoštovali u cjelosti nadajući se da ćemo s republičkog nivoa dobiti obećanu pomoć, prvenstveno u smislu subvencioniranja plata zaposlenim i doprinosa. To se na kraju i dogodilo, jer nam je za taj neki period april i maj sve refundirano, tako da smo zadovoljni tim nekim odnosom Vlade RS i nama nadležnog minisatrstva – kaže Rakanović.

Dodaje da je u principu svima teško, da Vlada zbog intereventnih djelovanja ima ogromne rashode, ali i da očekuje nastavak aktivnosti na podsticajima.

– Da li će to biti stoprocentna ili djelimična pomoć to ćemo tek vidjeti. Vjerovatno će zavisiti od budžeta u cjelini, ali u svakom slučaju očekujemo ili neke podsticaje ili subvencije od strane nadležnih prema privrednicima – kaže Rakanović u nadi da pandemija neće ipak trajati toliko dugo.

Naglašava da su se dobro pripremili za ovo stanje, pa i kroz akcije za vozila srednje i niže klase.

– Napravili smo neke pogodnosti prema našim klijentima, akcije od minus 20 odsto na cijene vozila koja trenutno imamo na raspolaganju, a nije riječ o malom broju vozila, jer ih je dosta pod tim akcijama. Od 20 i više odsto što je mislim povoljno i našim klijentima – poručuje Rakanović.