Na sastanku koji je danas upriličen između predstavnika Dječijeg vrtića „Radost“ i gradonačelnika Dalibora Pavlovića usvojen je prijedlog zaposlenih u vrtiću da radnici ove predškolske ustanove kolektivni godišnji odmor u trajanju od 15 dana koriste u januaru. Gordana Jekić, direktorica Dječijeg vrtića „Radost“, pojasnila je nakon sastanka „da se godišnji koristio u ljetnim mjesecima, no da zbog pandemije radnice ove godine nisu bili na odmoru“.

– Tako da smo novom gradonačelniku uputili prijedlog da nam odobri korištenje kolektivnog godišnjeg odmora u januaru mjesecu u trajanju od 1 do 15. U tom periodu imamo i mnogo praznika pa zato smatramo da to ne bi trebalo biti veliko opterećenje za naše roditelje – rekla je Jekić.

Dalibor Pavlović, gradonačelnik Prijedora, izjavio je da su na sastanku analizirali situaciju u kojoj se nalazi JU Dječiji vrtić „Radost“, a u skladu s trenutnom epidemiloškim stanjem koje im je, kako je rekao, otežalo rad, jer se jedan broj radnika, vaspitača, nalazi na bolovanju. Odlučeno je da se ispoštuje zahtijev ove ustanove da u prvoj polovini januara koriste godišnji odmor.

– Takođe je odlučeno da roditelji za taj mjesec plaćaju 50 odsto od cijene boravaka mališana u ovoj ustanovi. Smatramo da su naši vaspitači, zajedno s medicinskim radnicima, ljudi na prvoj borbenoj liniji i to što oni rade u vrijeme panedemije nama pomaže u obavljanju naših redovnih poslova. Takođe smatramo da bi se u ovih 15 dana odmora tu trebalo poboljšati stanje s virusom korona, kao i da će nesmetano nastaviti raditi što nam je izuzteno važno zbog djece o kojim oni brinu – zaključio je gradonačelnik Pavlović.