Predstavnici MBO MUP-a RS regije Prijedor Covid bolnici u Prijedoru uručile su danas značajnu donaciju citrusno voće i 18 kompleta posteljine. Donacija je vrijedna oko 500 maraka koje su članarinom obezbijedili oko 300 članova MBO MUP-a RS regije Prijedor. Predsjednik ovog Udruženja Vojislav Kondić, kaže da je 75 odsto aktivnosti MBO SJB-a CJB Prijedor, kao jedne od  najmnogoljudnijih organizacija usmjereno prema humanitarnom radu.

– U prošloj godini tako smo obišli i pomoć uručili za sedam porodica naših poginulih, bolesnih i umrlih boraca. U ovoj godini takođe smo odlučili da prva aktivnost bude humanitarna. Izbor je pao na Covid bolnicu, ustanovu koja treba ne samo našu već i pomoć  drugih ljudi, a zbog onih koji se liječe ovdje i ljekara i medicinskog osoblja koji su naši heroji – rekao je Kondić koji je sve koji mogu da pomognu donacijama ovom odjeljenju, počev od privrednika, pa do običnih ljudi pozvao i da to urade.  

Uručivanju donacije prisustvovao je i Sretoja Vujanović, načelnik PU Prijedor, koji je naglasio da je ovo je način da MBO PU Prijedor  svojim djelovanje pomogne rad Covid odjeljenja.

– Ovo  je prilika da policijski službenici pokažu, ali i potenciraju humanost – rekao je Vujanović.

Trenutno se ovdje liječe 53 pacijenta. Po riječima dr Borisa Ćurguza, specijaliste infektologa i direktora Covid bolnice najviše oboljelih je iz Prijedora.

– I to 37 pacijenta, sedam je iz Kozarske Dubice, četiri iz Novog Grada, dva iz Oštre Luke i tri iz Kostajnice.  Svaka pomoć je dobro došla, počev od posteljine, pa do pelena – rekao je Čurguz.

On je naglasio da je primijetan trend smanjenja broja oboljelih od opakog virusa i upozorio građane da se u cilju suzbijanja ove pošasti pridržavaju naloženih mjera.

– Podrazumijeva se zaštitna maska, ali i smanjeno okupljanje. Nadamo se da nećemo imati repova od novogodišnjeg slavlja i da će trend manjeg broja oboljelih biti nastavljen – upozorio je Čurguz.

Na posjeti i donaciji prisutnih se zahvalio i dr Andrija Vukotić, v.d. direktor JZU Bolnica „Dr Mladen Stojanović„ rekavši da je u ovim vremenima svaka donacija Covid bolnici i covid odjeljenju prijedorske bolnice koje se nalazi na petom spratu matičnog objekata  dobro došla.