Policijski službenici PU Prijedor u srijedu su oko 16:10 časova, u ulici Kozarska u Prijedoru, lišili slobode G.H., a pregledom vozila marke „Passat“ kojim je upravljao pronađena je i oduzeta automatska puška sa pripadajućim okvirom.
Istog dana Policijskoj upravi Prijedor prijavljeno je da je G.H. u ulici 1. Maja u Prijedoru upotrebio automatsku pušku ispalivši više hitaca.
-Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni G.H. počinio krivična djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ i „Izazivanje opšte opasnosti“. Nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv osumnjičenog G.H., biće dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela – rekla je Zvezdana Alendarević, portparol PU Prijedor.


Istog dana evidentiran je prekršaj upotrebe gasnog pištolja od strane lica D.J. iz Prijedora, čime je počinjen prekršaj po Zakonu o javnom redu i miru, dok je u Kozarskoj Dubici od lica D.K. oduzet gasni pištolj marke „Bowl“ kalibra 9mm i protiv istog će nadležnom sudu biti dostavljen izvještaj za počinjeni prekršaj po Zakonu o oružju i municiji.