Dragan Gnjatić, predsjednik Skupštine Ženskog fudbalskog kluba “Prijedor”, kaže da su u terminu završili treću redovnu sjednicu na kojoj su usvojili finansijski izvještaj za prošlu, ali i budžet za ovu godinu.

– Usvojili smo i plan i program rada za ovu 2021. godinu, sa željom da Ženski fudbalski klub „Prijedor“ radi bolje, napreduje i prezentuje naš grad u Prvoj ligi Republike Srpske – rekao je Gnjatić i napomenuo da se ŽFK „Prijedor“ s velikim uspjehom u prethodnom periodu takmičio u Prvoj ligi RS.

Stvaraju i ambijent da se u narednom periodu taj rad i poboljša. Upravo na tu temu za naš portal govorio je i Nenad Mejakić, predsjednik UO Ženskog fudbalskog kluba „Prijedor“. Kaže da su razgovarali i o jačanju kluba, i kad je riječ o ljudstvu, ali i nabavci opreme.

– Ženski FK „Prijedor“ takmiči se u Prvoj ligi RS i trenutno smo na drugom mjestu. Zadovoljni smo tim plasmanom i pokušaćemo da ga zadržimo. Imamo veoma mladu ekipu i još nismo spremni da „napadnemo “prvo mjesto i Premijer ligu BiH, ali ne zato što ne znamo ili nećemo, već zato što mislimo da su naše igračice veoma mlade. Za godinu, dvije stasaće u veoma dobre fudbalerke i tad ćemo biti spremni da uđemo u Premijer ligu BiH i tamo zauzmemo dobro mjesto – otkrio je Mejakić.

Dodaje da su u Ženskom fudbalskom klubu „Prijedor” redom sve Prijedorčanke, kao i trener Nikola Krajišnik.

– Ima trenersku licencu koja nam je potrebna da se takmičimo u Prvoj ligi RS-a – rekao je Mejakić koji se zahvalio gradskoj upravi i svim onim koji su im pomogli.

Njima su dodijelili i zahvalnice, jer zahvaljujući entuzijazmu, ali i nesebičnoj pomoći, Prijedor sve više dobija i epitet grada koji je prepoznatljiv i po ženskom fudbalu.

– Početak je bio jako težak. A sad vidimo da je ženski fudbal i u Evropi i u svijetu u velikoj ekspanziji, da FIFA i UEFA puno ulažu u žene koje igraju, ali i prate fudbal, poput delagata, kontrolora i slično – zaključio je on.