Danas je Svjetski dan zdravlja, a tim povodom gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović uputio je čestitke svim zdravstvenim radnicima našeg grada.

Gradonačelnik je čestitku uputio v.d.direktoru JZU Bolnica ” Dr Mladen Stojanović” Andriji Vukotiću u kojoj se navodi.

“Koristim ovu priliku da Vama kao i svim zdravstvenim radnicima i svim zaposlenim radnicima u Javnoj zdravstvenoj ustanovi ” Dr Mladen Stojanović” čestitam Međunarodni dan zdravlja sa najiskrenijim željama da svi zajedno uskoro dočekamo bolje dane kada je u pitanju epidemiološka situacija i konačni kraj pandemije virusa kovid-19.
Ujedno želim da se u svoje ime i u ime građana Prijedora zahvalim svima vama koji se nesebično svakodnevno borite za svaki ljudski život više od godinu dana koliko već traje pandemija virusa korona, a upravo onako kako to zahtijeva struka za koju ste se profesionalno opredijelili.
Želim da se što prije vratite svojim redovnim poslovima, te da ovaj praznik ubuduće bude u funkciji promocije zdravlja i prava na zdravlje svakog čovjeka, a ne iscrpljujuće svakodnevne borbe za ljudske živote naših sugrađana.
S poštovanjem i uvažavanjem za svaki trud svakog zdravstvenog radnika , srdačno Vas pozdravljam i čestitam ovaj dan.”

Gradonačelnik je čestitku povodom Svjetskog dana zdravlja uputio i v.d.direktoru JZU Dom zdravlja Prijedor Slobodanu Javoru u kojoj se navodi:

” Koristim ovu priliku da Vama kao direktoru, svim zdravstvenim radnicima i svim zaposlenim u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Dom zdravlja Prijedor čestitam Međunarodni dan zdravlja.
Uz najiskrenije čestitke, želim da se rad u Vašoj ustanovi što prije vrati u redovno stanje i rad sa pacijentima. Ujedno koristim priliku i da se svim zaposlenim u ovoj ustanovi zahvalim na svakodnevnoj borbi i nesebičnoj požrtvovanosti na prvoj liniji “odbrane” od virusa kovid-19. Naime, upravo su radnici ove zdravstvene ustanove prvi kontakt sa našim sugrađanima kada se suoče sa prvim simptomima zaraženosti virusom korona i kod mnogih od njih to određuje dalji tok borbe za ozdravljenje, ali i za život.
Sa najiskrenijim željama da ćemo svi zajedno uskoro dočekati bolje dane kada je u pitanju epidemiološka situacija i konačni kraj pandemije virusa kovid-19, srdačno Vas pozdravljam i čestitam ovaj dan.

izvor: prijedorgrad.org