Međunarodni bokserski turnir, 58. “Beogradski pobednik – Memorijal Branko Pešić”, održaće se od 23. do 27. aprila u hali Sportskog centra “Rakovica”.

Za naslov šampiona boriće se 211 predstavnika plemenitog sporta (dame i bokseri) iz 35 zemalja svijeta.

Naši sugrađanini, Nikola Ivković, bokser BK “Pobjednik” i Miloš Janjanin, bokser “Boxing Team Janjanin” na ovom turniru braniće boje reprezentacije BiH.  

– Ovo mi je drugi put da učestvujem na ovom prestižnom turniru. Prvi put sam nastupao pretprošle godine kada sam došao do četvrtfinala gdje sam izgubio od Ruskog boksera koji je inače Olimpijski pobjednik. Dobro sam se pripremao i nadam se da ću ovaj put slaviti u Beogradu. Ovaj turnir mi je ujedno test meč pred Evropsko takmičenje u Parizu i Balkansko prvenstvo u Zagrebu a zatim dolaze i Olimpijske igre u Japanu koje će se održati od 23.07. do 08.08.2021. godine. U Tokiju – rekao je za Info Prijedor Ivković.

Glavni pokrovitelj ove manifestacije je država Srbija, a organizator Bokserski savez Srbije. Svi mečevi će biti održani bez prisustva publike uz pridržavanje svih epidemiloških mjera usleg pandemije virusa korona. Polufinalni susreti će se moći gledati preko interneta sportuzivo.tv. Ovo će biti prvi međunarodni turnir u regionu, u okviru Grand pri serije.

Najpoznatiji osvajači takmičenja “Beogradski pobednik” su: Svetomir Belić, Zvonko Vujinin, Tadija Kačar, Aziz Salihu, Sreten Mirković, Plamen Jankov, Dragomir Vujković, Ante Josipović i Ivan Ribać.

infoprijedor.ba