Zadovoljan sam sa proteklih 100 dana mandata, ali uvijek može i mora bolje. U narednom periodu težićemo da još više i bolje radimo za naše građane, poruka je gradonačelnika Prijedora sa konferencije za novinare povodom prvih 100 dana rada nove Gradske uprave.
Dalibor Pavlović kaže da je očekivao da dolazi na stabilan budžet.
“Nažalost, malo koji dan nismo naišli na prepreku i problem. Bez obzira na sve, Gradska uprava na čijem sam čelu radiće transparentno i pošteno”, rekao je Pavlović novinarima.
Direktori javnih preduzeća, čiji je Grad osnivač i korisnici su gradskog budžeta, u obavezi su da mjesečno dostavljaju izvještaje o pravdanju sredstava koja im Grad doznači, kako bi u Gradskoj upravi u svakom trenutku imali informaciju o finansijskom stanju i zaduženju tih preduzeća.
“Uvodimo domaćinsko poslovanje. Novoimenovanim direktorima je skrenuta pažnja da rashodi moraju da prate prihode i da su pred njih postavljeni visoki ciljevi, uz obavezne uštede. Budžet nije rupa bez dna”, jasan je Pavlović.
Novu gradsku vlast ništa neće pokolebati da nastavi putem kojim su krenuli. Sve sabotaže i podmetanja samo ih čine jačim, rekao je gradonačelnik Prijedora.
U video prilogu možete pogledati čitavu konferenciju za novinare gradonačelnika Pavlovića.

izvor: Kozarski