POLA VIJEKA DŽUDO KLUBA „KOZARA – ŽELJEZNIČAR“ (video)

0
223

Pola vijeka postojanja u svijetu sporta na ovim prostorima, gdje se sve većinom svodi na volju i entuzijazam istinskih zaljubljenika u sport, nije mala stvar. Upravo to ove godine slave u Džudo klubu „Kozara-Željezničar“. Sve je počelo sa Milanom Tankosićem i Miodragom Deretićem.

Pioniri džudoa prisjećaju se da počeci nisu bili laki. Opreme nije bilo, pa se umjesto u kimonu treniralo u radničkim kombinezonima. Uslovi su danas bolji, a borilački sportovi nisu više nepoznanica.

Zoran Dragojević, trener

– Moram da kažem da sam ponosan na ljude kakvi su moj treneri. To su ljudi koji ne da su samo prenosili na mene ovu vještinu i znanje, nego i više od toga. Neke ljudske osobine i sam naučio od njih. I naučili su nas kako se voli klub, sport i da se ljubav mora pružiti prema svakome – kaže nam Zoran Dragojević, koji je trener u ovom klubu još od 1979. godine.

Entuzijazam i dobrovoljni rad trenera, dobra saradnja sa roditeljima i podrška pojedinaca su ono što ih nosi već pet decenija, a nove generacije daju nadu da će se slaviti i vijek postojanja.

Opširnije u video prilogu RTV Prijedor

izvor: Kozarski