Održana je godišnja, izvještajna skupština prijedorskog Udruženja penzionera kojoj je prisustvovao i gradonačelnik. Saradnja je dobra, a podrška neće izostati. Penzioneri ističu da su bili korektni i da, razumijevajući situaciju, nisu tražili više novca iz budžeta. I ove godine ih sleduje 250 hiljada maraka.

”Kad postoji takav pristup prema Gradskoj upravi, imaće i oni prema nama korektan odnos, u šta ne sumnjamo. Želim da, u narednom periodu, ta saradnja bude bolja, iako je i sada Prijedor primjer kako treba da izgleda ta saradnja”, rekao je Slobodan Brdar, predsjednik Udruženja penzionera Prijedor.

Treća posjeta Udruženju od preuzimanja dužnosti, dovoljno govori o opredjeljenju za saradnju, kaže gradonačelnik Prijedora.

Moram da naglasim da su za njih ista sredstva u budžetu bila i 2020. ali da je ove godine budžet manji za 10 odsto. Međutim, nismo umanjivali sredstva Udruženju penzionera. Istina je da nisu tražili povećanje sredstava, znajući u kakvoj situaciji se nalazi grad. Potrudili smo se da ono što imamo podijelimo na ravne časti i da, zbog njihovih potreba i izdvajanja koja imaju prema penzionerima, zadržimo taj izvor finansiranja”, rekao je Dalibor Pavlović, gradonačelnik Prijedora. 

izvor: Kozarski