Srpskoj je tokom ljetnih mjeseci pojačana kontrola brzine kretanja vozila i to takozvanim “presretačima”. Na puteva Srpske trenutno ih je 12, a najviše ih je na području Banjaluke, Prijedora, Bijeljine, Doboja i Gradiške. Na prvi pogled crna “Škoda superb” obično je auto, koje nerijetko možemo vidjeti na putevima RS.  Međutim, u unutrašnjosti vozila jedna sasvim druga priča. Ovo policijsko auto opremljeno je najsavremnijim mobilnim radarskim sistemom, koji mjeri brzinu kretanja. Sve to u cilju unapređenja bezbjednosti u saobraćaju i smanjenja broja poginulih.

Za prvih šest mjeseci ove godine na području regije Prijedor, registrovano je 1.400 saobraćajnih prekršaja. U istom periodu registrovano je 349 saobraćajnih nezgoda, od čega pet sa smrtno stradalim licima. Najveća brzina koja je nedavno zabilježena presretačem je 171 kilometar na čas i to na magistralnom putu Kozarska Dubica-Gradiška u mjestu Draksenić.

Policija još jednom apeluje na vozače da poštuju saobraćajne propise. Kazne za prekršaj prekoračenja brzine kreću se od 50 do 400 KM, a podrazumijevaju i zabranu upravljanja vozilom do dva mjeseca. Akcija tzv. “presretačem” biće nastavljena i tokom ovog mjeseca.

izvor: Kozarski